woensdag 5 maart 2014

Halima Maakoul 'er zijn mensen die niet meer zelf hun bankzaken kunnen doen' #welerenaltijd

Halima Maakoul mag spreken namen de Stichting Al Amal . De Utrechtse stichting Al Amal is een stichting die zich inzet voor multiprobleemgezinnen.

Een grote reeks aan voorbeelden van de dagelijkse praktijk komt voorbij: kinderen die zelf internetbankieren voor hun ouders, kinderen die voor hun ouders zaken regelen op het onderwijsportaal en digid-codes die gedeeld worden zodat anderen iets kunnen regelen voor laaggeletterden.

Al Amal ziet dat cursusen en leslokalen in buurthuizen Utrecht stuk voor stuk verdwijnen. En daarmee verdwijnt langzaam maar zeker de ondersteuning die vele gezinnen juist nodig hebben. Waar moeten deze mensen nog terecht.

Halima geeft aan Klik &Tik een prima progamma is maar dat ook allerlei andere ondersteunende partijen er moeten blijven om mensen goed te kunnen blijven ondersteunen.

Waarvan akte.

En dat is de opmaat naar de nieuwe module Klik & Tik De basis.


 

 Een mooi filmpje met mooi quotes: 'ik denk niet dat dit wat kost, maar alleen wat oplevert'. En daarmee gaat Klik & Tik De Basis de lucht in. Binnenkort komt dit via de website beschikbaar.

Geen opmerkingen: