woensdag 5 maart 2014

Opening We Leren altijd wat : 10-jarig bestaan ETV.nl : Dieuwertje Blok en Ben Vaske #welerenaltijdwatWe trappen af. Een middag live-blog. En als ik programma zie dan trekt een bonte stoet mensen voorbij. Ik vermoed dus dat de blogs in hoog tempo voorbij zullen komen.

ETV.nl bestaat 10 jaar! ETV.nl zet zich in voor laagopgeleiden in Nederland. Dus de vraag is of je moet vieren dat ETV.nl 10 jaar bestaat. Maar aan de andere kant: we zullen altijd blijven leren. En of je nu wat mazzel had met je opleiding of niet, niemand is na zijn school klaar met leren.

We trappen af met Dieuwertje Blok  in bijgaande filmpje - die ook vertelt over die treinreis van het leven waarin we elke dag leren. Ze legt uit hoe ETV.nl werkt voor de laagopgeleiden en daar aantrekkelijke oefenstof voor maken.

Het succes van ETV.nl is te danken materialen als Taalklas, Lees & Schrijf, Klik & Tik en Oefenen.nl. Maar het echte succes is het succes van de mensen die verder zijn gekomen met deze producten zoals Theo Frinsel, Bably Singh en Nel Bouwmeester dit vertellen in bijgaande filmpje.

En na 10 jaar mooie producten met ETV.nl is absoluut een klein feest waard. Een inhoudelijk feestje dan zegt Ben Vaske, directeur van ETV. Hij geeft aan hoe ETV zich in 10 jaar ontwikkeld heeft.

Er zijn een paar miljoenen accounts op het gebruik bij ETV. Vorig jaar werden er bijvoorbeeld 127.000 bij gemaakt.

Wat ETV hoopt is dat al deze middelen voor laagopgeleiden gratis beschikbaar zijn. Thans wordt gewerkt met een licentiemodel. En dat toont aan hoe fragiel de toekomst van partijen als ETV soms kan zijn.

Zoals ik eerder al een schreef is ETV.nl  een partij die vooral faciliteert met andere partijen: Sociale werkplaatsen en bibliotheken. En om eerlijk te zijn: ook partijen die het in het huidige klimaat niet makkelijk hebben.

Pessimistisch? Nee, goed samenwerken en verder naar de toekomst!

Geen opmerkingen: