donderdag 28 november 2013

De belangrijkste twitteraccounts: waar denkt u dat die over gaan?

Deze week hield ik mij voor een opdracht bezig met business cases voor social media. Daarvoor dook ik nog even in de Top-100 van twitteraccounts in Nederland. Ik had gedacht dat de NS wel één van de belangrijkste twitteraccounts van Nederland zou zijn.

Het tegendeel bleek waar. Ik geef u hier de top-10. Voetbal en muziek.En als vreemde eend: de KLM met een 24/7 care-team. Scroll nog even door de top-100 zou ik zeggen. Na de top-10 komen media-programma's en media-sterren in beeld. De Wereld Draait Door bijvoorbeeld op nummer 20. Femke Halsema is de eerste (oud-)politicus die voorbij komt. Op nummer 48.  Voor iedereen die iets wil met social media en die wil zien waar grote doelgroepen zitten, is dit interessant.

Voor mij een eye-opener dat we als bibliotheken en social media nog veel meer met muziek en media kunnen. Voor bibliotheken en voetbal moeten we misschien even iets harder graven, iemand ideeën?

2 opmerkingen:

Zomer65 zei

ik zag in Nieuw-Zeeland op de jongerenafdeling van een bibliotheek een tafelvoetbalspel staan. Als we dat nou in elke bieb doen en dan competitie gaan spelen en de uitslagen via twitter verspreiden...ideetje ;-)

Mark Deckers zei

@Erna: ik ben nog niet overtuigd. Ik vind dat er eerst meer onderzoek nodig is... in Nieuw-Zeeland ;-)