maandag 25 november 2013

Als je leven een videoclip wordt...


U kent het nummer. Dat weet ik zeker. Zo niet, dan hebt u de afgelopen maand verstopt onder een steen geleefd of was u even op vakantie naar de pre-historie. Ik heb het over het nummer 'Happy' van Pharrel Williams. Een aanstekelijk en vrolijk nummer van vier minuten.Tot zover niets bijzonders.

Pharrel Williams heeft echter een videoclip gemaakt van 24 uur bij dit nummer. Door het nummer 360 keer achter elkaar te leggen en door vele bekenden uit te nodigen om het nummer ook een keer te doen. Al die filmpjes legt hij achter elkaar, dag en nacht en er ontstaat iets heel bijzonders. Gefilmd vanuit één shot. Een soort lipdub van 24 uur.

Ik vind het vooral grappig om te zien hoe artiesten zich uitsloven om voldoende media-aandacht te genereren. Want 'buzz' is 'omzet'. En de vraag is of deze clip niet een voorbeeld is van onze hele maatschappij. Waar ons hele leven online staat. 24 uur per dag, waar de clip van ons eigen leven regisseren.

De 24-uur-durende videoclip is te zien op 24 hours of happy Ik zou zeggen, zet hem eens een tijdje aan. Het alernatief is natuurlijk gewoon 360 keer bovenstaande clipje kijken. Tja, dan wist ik het wel.... Het wachten is op de volgende artiest met een clip van een jaar.

Geen opmerkingen: