donderdag 1 april 2010

Waar blijven de strijdmakkers?


Vanavond op Twitter: Joep van Dijk, directeur van Breda wordt schouwburgdirecteur in Hoofddorp. Ik wist niet eens dat Hoofddorp een schouwburg had! Maar het is Joep van harte gegund. En die schouwburg is direct een cabaretier rijker.

Maar deze weken gaat het me toch wat te snel. Twee weken geleden kondigde Edwin Mijnsbergen aan te vertrekken bij de Zeeuwse Bibliotheek. Een week geleden kondigde Bouke Arends aan te vertrekken bij de Rijnbrinkgroep. En dan nu weer Joep van Dijk. En natuurlijk: het is hun goed recht en alledrie gefeliciteerd.

Stuk voor stuk kleurrijke personen. Personen waar je mee kon lachen. En personen die bij mij hoog stonden in het lijstje van strijdmakkers voor de goede zaak. Makkers in innovatie. Makkers met een mening.

Onwillekeurig loop ik dan toch mijn "vriendenlijstje" met strijdmakkers langs: collega's bij Biebsearch, collega's bij Blauwe Brug, leuke directeuren in ons netwerk, de alles-is-liefde-crew. Wie is er nog meer bezig met solliciteren? Wie gaat er nog meer weg uit bibliotheekwerk?

Een groot deel van het plezier in je werk wordt gemaakt door de collega's - strijdmakkers zo u wilt - waar je mee samen werkt.

Zal ik vast zeggen dat ik van plan was nog even in het bibliotheekwerk te blijven. Misschien is dat ook wel nieuws. Ik zet het maar even op Twitter.....

En natuurlijk iedereen is vervangbaar. Uiteraard komen er nieuwe strijdmakkers. Maar niet allemaal tegelijk graag.

9 opmerkingen:

Unknown zei

En vergeet Eppo niet, of is de CPNB nog net library-territory ;-)

Zomer65 zei

wat kan ik zeggen? ik vind het ook een groot verlies voor de branche, tegelijkertijd heb ik hier een persoonlijk belang bij en ben ik erg blij dat Joep kiest voor passie en liefde en zijn hart volgen. ik blijf ook nog in de branche,,, weet niet of dat iets troost ;-) Erna

Karin Barth zei

Tja... veranderaars in beweging, dat klinkt niet onlogisch.

@Erna gefeliciteerd meid! :) en veel geluk samen.

Mark Deckers zei

@David: Inderdaad. Nr. 4: Bouke, Joep, Eppo en Edwin. Het lijkt het A-team wel ;-)
@Zomer65: Je opmerkingen staan buiten kijf. Ik gun het Joep en jou echt van harten.
@Karin Barth: Inderdaad

Unknown zei

Ha Mark, bedankt voor de gelukwensen! Ik wil er wel graag bij aantekenen dat ik in deze fase nog niet van plan ben de bibliotheeksector te verlaten. Ik heb nu weliswaar nog geen duidelijk beeld van de mogelijkheden in relatie tot mijn wensen maar wat mij betreft houdt het niet op bij het vertrek bij de ZB: daar begint het misschien pas.

Feit is wel dat ik nu al een paar afspraakjes heb. Om te beginnen ga ik eind deze maand de uitkomsten daarvan eens op een rijtje zetten. Als het nodig blijkt ga ik misschien ook nog wel zelf actief de boer op.

Het is mijn grootste wens om schrijvend en 'internettend'voor de sector actief te blijven maar ik sluit andere mogelijkheden ook zeker niet uit. Kortom: het vizier is open. Geef me dus niet te snel op :-)

Wat betreft Joep en Erna: dat vind ik een prachtige beslissing, om verschillende redenen. Ik zie het ook altijd maar zo: vanuit de bibliotheeksector hebben we straks allemaal infiltranten op interessante plekken :-)

Fijne haasdagen!

Astrid zei

Hé Deckers, hadden wij in Overijssel niet nog ergens een leuke baan voor Edwin in de la? Vast wel. Toch? Snel zijn, voordat iemand anders hem wegkaapt!

Mark Deckers zei

@Edwin: Da's goed nieuws en goed om je toelichting te horen. De opmerking van @Astrid volg ik graag. In een la hebben we hebben we hier geen functies liggen. Maar ik ben overigens wel altijd bereid om te praten over elk goed idee. Laat maar weten....

Unknown zei

Dat is goed om te weten Mark! Thanks.

Mark Deckers zei

@Edwin: ik wacht je telefoontje of mailtje af. Als je wilt zitten we snel om tafel.