dinsdag 20 april 2010

Ik hou van Jouke!

Joukeinschede werd vanochtend de burgemeester van Bushalte Hasmanlanden (zie bericht). En ik moest toch even lachen om deze dubieuze erefunctie. Joukeinenschede is stafmedewerker bij de Bibliotheek Enschede en fanatiek twitteraar. Jouke zit ook achter het twitteraccount Biebenschede en blogt af en toe nog over zaken die hij leuk vindt of die hem opvallen.

Af en toe heb ik hier een berichtje over de verborgen krachten van het bibliotheekwerk. Maar ik kan Jouke met het beste fatsoen niet onder de verborgen krachten laten vallen. Hij twittert gewoon veel te veel om verborgen te blijven.

Waarom hou ik van Jouke? Want Jouke is eerlijk gezegd af en toe ook gewoon een oude brompot. U noemt een onderwerp en Jouke heeft er een mening over. Een ongezouten mening wel te verstaan. Jouke kent de nuances zwart en wit.

Onweerstaanbaar zijn de twitterberichten van Jouke. Over zijn bezoekjes aan de Praxis, over de router van Ziggo die geïnstalleerd moet worden, over zijn geheime liefde V. (waarvan we allemaal vermoeden wie het is) en over zijn hondjes. Hilarisch waren de weken waarin hij dag na dag meldde of de krantenbezorger wel of niet bezorgde. En oh ja, 's ochtends wordt altijd gemeld of hij bij de wandeling met de honden wel of niet de bosuil hebben gehoord. Jouke is altijd vroeg op en Jan Klerk en Jouke wensen elkaar alltijd een goedemorgen. Om en passant nog even te melden wat het weer vandaag is in 053. Altijd handig.

Jouke is voor mij een over-the-top-twitteraar. En ik hou ervan en hij is er een ster in. Voor mij is Jouke de beste over-the-top-twitteraar. Jouke maakt van twitter Camp. Kunst dus. Het is geen geleuter. Het is kunst. En Jouke is een kunstenaar.
Jouke communiceert wat hij leuk vindt. Jouke volgt gewoon zijn hart. Jouke is zijn eigen karikatuur geworden. Gewoon door te doen wat ie is. En daarom verdient ie het om hier nog een keer genoemd te worden. Volg die man! En gefeliciteerd met de dubieuze erefunctie Mayor van Bushalte Hasmanlanden. Het is je van harte gegund!

Ik hou van Jouke!

6 opmerkingen:

Jouke zei

Tsja...
Moet ik nu zwart of wit reageren?
Ik denk er nog even over. Ok?

Mark Deckers zei

@Jouke: Nou, dat we dat nog mogen meemaken! Bedankt!

catwoman zei

Mooie blogpost Marc!

Dankjewel namens "V"

Mark Deckers zei

@Catwoman: bedank V namens mij!

blondie zei

Hahaha, het is je van harte gegund, Jouke! Dat doet een mens goed, toch?

Jouke zei

@blondie Met Mark weet je het nooit hoor :-).
Maar het is "bestweleensoortvaneerdateropditblogeenpostaanmijisgewijd".