donderdag 8 april 2010

De Rafaël en Sylvie van der Vaart van het bibliotheekwerk


Onze eigen Rafaël en Sylvie
Het Nederlands Bibliotheekwerk blinkt niet uit met shownieuws. Dus ja, soms moet je het een beetje zoeken. En wat blijkt: we hebben in het Nederlands bibliotheekwerk wel degelijk een prachtig shownieuwskoppel. Joep van Dijk (directeur Biblitoheek Breda) en Erna Winters (directeur bibliotheek Kennemerwaard). Het zijn onze eigen Rafaël en Sylvie van der Vaart van het Nederlands bibliotheekwerk.

Onlangs maakte Joep bekend over te stappen naar de schouwburg in Hoofddorp. En iedereen feliciteerde niet alleen Joep. Maar men feliciteerde ook vooral Erna. Want de afstand Alkmaar-Breda is volgens map24.com nog altijd 147 kilometer. En dat terwijl Alkmaar -Hoofddorp slechts 50 kilometer is. En dat is natuurlijk fijn voor ons allen, want dat staat natuurlijk garant voor nog meer shownieuws.

Bibliotheek en schouwburg gaan samenwonen
De volgende speculatie is dan natuurlijk op zijn plek. De schouwburg in Hoofddorp gaat namelijk onder één dak gebracht worden met de bibliotheek in Hoofddorp. Bibliotheek en schouwburg gaan dus samenwonen. Nou ja, u voelt mijn shownieuws al aankomen.

Zeg Adriaan, wordt het niet eens tijd?
De directeur van de bibliotheek Haarlemmermeer - met als hoofdvestiging Hoofddorp - is de onkreukbare Adriaan van Geest. Als ik zijn Linkedin-CV moet geloven is hij daar al weer 12 jaar directeur. Ik zou zeggen: "Adriaan, het wordt echt tijd voor een overstap." Er is een leuke directiefunctie in Breda vacant. Ook zou Adriaan even kunnen bellen naar Alkmaar of een directieruil geen leuke optie is. Want zeg nou zelf: voor de liefde moet toch alles wijken?

Dus kom op Adriaan, trek de stoute schoenen aan en maak plaats voor onze eigen Rafaël en Sylvie van het bibliotheekwerk.

Nog suggesties?
Als u nog andere suggesties hebt voor Adriaan van Geest dan mag u die natuurlijk ook melden. Oh ja, en vergeet ondertussen niet te stemmen over de opvolger van Bouke!

Foto: Shownieuwsfotograaf Francien van Bohemen

12 opmerkingen:

Anoniem zei

Erg grappig. O en Mark, Adriaan naar Nijverdal als optie? Die noem je niet....

Leo

Mark Deckers zei

@Leo:Adriaan naar Nijverdal? Tja, dat zou natuurlijk ook nog kunnen. Adriaan kan zich vast melden....

Unknown zei

Ben dol op shownieuws maar ik wil wel heeeeeel graag mijn baas hier houden!!!!!!!!!!!!!

Groeten,
Eugenie
directiesecretaresse

Zomer65 zei

ik heb de eerste vragen naar een liefdesbaby ook al voorbij horen komen ;-) Dit wordt een biebsoap zoals nog nooit vertoond. achter de schermen gaan er allerlei mensen met diverse scenario's aan de slag om ons nog dichter bij elkaar te brengen. Druk op de gemeenteraad van Alphen om D66 in het college toe te laten, met wethouder A. van Geest. Adriaan overweegt serieus naar de politieke functie oversteken, immers Bouke ging hem al voor. Binnen de directies van Pier K en het poppodium van Haarlemmermeer begint men zich ondertussen zorgen te maken. Krijgen zij straks te maken met een directieliefdeskoppel, waarbij de samenwerking al tussen de lakens beslecht wordt. Zij starten een tegenoffensief en met lawaaiconcerten in de bibliotheek van Alkmaar wordt Erna duidelijk gemaakt dat zij straks alleen welkom is als vriendin van.... Intussen, op het terras van Joep in Bergen aan Zee toasten Joep en Erna op hun toekomst samen als directeur schouwburg in Hoofddorp en directeur bibliotheek Kennemerwaard.

Mark Deckers zei

@Eugenie: Tja, wat zal ik daar eens op zeggen. Heeft Alkmaar misschien ook een schouwburg ;-)
@Zomer65: Zo, dank voor de aanvulling. Wij houden wel van transparantie! Er wordt gespeculeerd dat de naam van een eventuele liefdesbaby Adriaan zou kunnen zijn.

Zomer65 zei

mark is ook een leuke naam

jacqueline roelofs zei

och wat is het toch een leuk koppeltje! En dan zeggen ze dat bibliotheekwerk saai is... Zie nou toch! De liefde haalt soms rare streken uit. Maar Joep en Erna zitten nu lekker dicht bij elkaar.. Hoe weet Mark toch al dat shownieuws? Hebben we al contact met RTL Boulevard? Zou er leuk uitzien om 1x per week naast Albert Verlinden onze eigen Mark te zien zitten. Hij vertelt in geuren en kleuren al het biebshownieuws... Een hit!
Jacq

Mark Deckers zei

@zomer65: Mark is inderdaad ook een prachtige. Tjonge dat ik daar zelf niet aan gedacht heb...
@jacquelineroelofs: We hebben toch onze eigen Albert? (Oevering). Lijkt me leuk om samen met hem wekelijks te presenteren.

MC Slasaus zei

Neeeeeeeeeeeeeee!

Jullie bekrijpen het niet: foordat er un liefdesbaby is, moet er een huuweluk zijn.

DAT kebeurt omdat Joep, Erna, niet alleen aan de kroote klok hangen, maar Ook aan het plafont. Zij zijn kewoon het sjowbiz-paar van de bibelioteekwereld.
Dat is was Madaam klazebol tot mij spreekt.

Gelukkig heb ik zelf ook nog een stem, en als speciale reporter van bibliotheek Kennemerwaard, specialiteit Biebsoap, valt er veel te melden. Showbiz-paren als Erna & Joep zijn pas echt Raf/Syl als ze een groot gehalte Wes/Yol hebben. Kortom: nix geen slappe hap-uitjes, die je vakantie noemt:
Je gaat een huwelijk sluiten en je doet dat in een ver-weg-land.
Je nodigt je allervaagste kennissen uit, alsmede je naaste familie, en dwingt ze om diep in de buidel te tasten. Want dat is leuk.

Hebben we er nog zin in?
Yes we can!

We maken er een film van: Biebsoap - the movie.

Er valt te smullen.
Niet alleen van taart.

Unknown zei

Weet jij of er ook nog een Wesley en Yolanthe-equivalent in biebland rondlopen.

En als dat zo is: is zijn scoringsdrift dan even hoog is en spaart zij ook gastendoekjes?

Unknown zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Mark Deckers zei

@MCSlasaus: Er lijken een hoop showbizverslaggevers te zitten in Kennemerwaard!
@David: leuk je hier weer eens voorbij te zien komen.