maandag 29 maart 2010

Alles gaat te snel

Dit weekend waren met z'n tweeën naar Berlijn. Een rustig lang weekend dachten we. Het weer was goed. Buitengewoon goed zelfs. Heerlijke dagen. Op een rottig bezoekje aan de tandarts na.

Ik ben nog geen dag weg of Bouke Arends kondigt aan te vertrekken bij de Rijnbrinkgroep. Hij gaat zijn politieke hart achterna. Dat is even schrikken voor mij als ik het mailtje inderdaad in Berlijn voorbij zie komen. Ik heb een lange historie met Bouke. We zijn allebei ongeveer tegelijk begonnen bij de OBD en we hebben lang tijd prettig samengewerkt als sectordirecteur en hoofd ICT. Hij vertrekt per 1 april. Helaas geen grapje.

Het eerste mailtje komt daarna al binnen of er straks op mijn weblog weer gewed kan worden op de opvolging van Bouke. Net zo als bij het vertrek van Henk Middelveld.
Tja, zo gaat het. Cru, is wel dat het mailtje binnenkomt binnen twee uur nadat ik het zelf gehoord heb. Het gaat te snel, veel te snel.

Op zondag loop ik de halve marathon in Berlijn. In voor mij een prachtige tijd. En dat ondanks die mondwond waarvoor ik naar de tandarts moest. Tijdens de loop zie ik twee mensen reanimeerd worden. Van de 26.000 halen, slechts 19.000 de eindstreep. De organisatie maakt bekend dat er één deelnemer is overleden.

Eind zondagmiddag vertrekken we uit Berlijn. Aan het eind van de avond zijn we thuis. We donderen het bed in. Toch een gek gevoel. Om vier uur loop je nog in Berlijn. Om tien uur loop je in Deventer.
's Ochtends maakt mevrouw D. me wakker. Dat hoeft ze nooit te doen. Ik ben namelijk altijd al wakker maar niet vandaag. Want vandaag gaat alles te snel, veel te snel.

En ik moet vlot weg. Op weg naar een masterclass Biebsearch. Weer een leuke groep onderwijsmensen die op pad gaat met dit concept. En Annemarie en Marcel hebben de wind er flink onder. Op de foto zien jullie de masterclass bezig met een kennismakingsspel.

Op de heenweg bel ik - naast de gemiste telefoontjes van vorige week - mijn eigen tandarts nog. Leg uit wat er gebeurt is. Morgen krijg ik weer een extra controle.

Mijn geest zwerft nog ergens op de Alexanderplatz. Mijn lichaam zit in Doorn. En dan is het ook nog eens zomertijd geworden. Alles gaat te snel.

Geen opmerkingen: