woensdag 23 maart 2011

Klassiek raggen


Nog een klein weekje slapen. En dan komt de CD uit van Klassiek Raggen. Klassiek wat, hoor ik u denken? Nou, Klassiek Raggen.

Klassiek Raggen is een samenwerking tussen Bob Fosko en Kollektief Roest & Wrakhout. Opnieuw een productie van Productiehuis Oost-Nederland. U weet wel, die organisatie die eerder Kyteman en NoBlues ontdekte. En dat betekent dus per defnitie dat er een cross-over gemaakt moet worden.

Bob Fosko is toch vooral bekend van de wat punkband "Raggende mannen" en later van de VPRO-tv-serie "de zingende dokters". Fosko heeft een kenmerkende zangstem zullen we maar zeggen. Klik om er aan te wennen maar op het bovenste filmpje. Dat is echt nog wel te pruimen voor iedereen.

Fosko laat zich ondersteunen door een flink aantal klassieke artiesten. Deze artiesten noemen zich het Kollektief Roest & Wrakhout. In de werkelijkheid is dit gezelschap een uitgedund Ricciotti Ensemble. Dit ensemble is een straatsymfonieorkest voor mensen die normaal niet met klassieke muziek in aanraking komen. Of om met de termen van klassiek raggen te spreken: die het Concertgebouw mijden. Goede kans dat dat met fans van Fosko wel het geval is.

Dus ja, wie zo'n ensemble nog eens laat zweten op de hit van de Raggende mannen "poep in je hoofd" krijgt dan ook het onderstaande. Niet geschikt voor jonge luisteraars.Voor echte liefhebbers is er ook nog een website.

2 opmerkingen:

di2lib zei

Poep in je hoofd vond ik altijd al een geniaal nummer. Dank voor het weer even naar boven halen! Kan ik morgen weer uit volle borst ... wat maakt het uit als je maar gelooft!

Mark Deckers zei

Kijk eens aan. Nog een Raggendefan!