donderdag 17 maart 2011

Deventer én Enschede genomineerd als Digitale Bibliotheek van het jaar

MM-kannu(naama)

Twee digitale bibliotheken uit Overijssel zijn genomineerd voor de "Award Digitale Bibliotheek van het jaar. De prijs is een initiatief van het tijdschrift Digitale Bibliotheek.

"De digitale bibliotheek van het jaar:
• Is klantgericht, gebruiksvriendelijk, snel, laagdrempelig en aantrekkelijk.
• Is overal en altijd toegankelijk, 24x7 bereikbaar.
• Voegt waarde toe voor de doelgroep met effectieve PR- en communicatiemiddelen op gebied van voorlichting en contentaanbod
• Innovatief"


Vorig jaar won de bibliotheek van het Vredespaleis

De genomineerden zijn:
"Centrale Medische Bibliotheek (CMB) van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)/RUG
De Centrale Medische Bibliotheek van de Rijksuniversiteit Groningen is een lichtend voorbeeld vanwege de hybride aanpak, het experiment en het gebruik van zowel traditionele als sociale media.

OB Deventer
Bibliotheek Deventer zet zich in voor de digitale vernieuwing van het bibliotheekwerk door initiatieven als het ontwikkelen van de WhiteLabel Website en het opstarten van een innovatielab. Er is bijvoorbeeld een educatieve ‘urban game’ ontwikkeld op basis van mobiele augmented reality (AR).

OB Enschede
OB Enschede is een van de eerste openbare bibliotheken die de nieuwe mogelijkheden van sociale media uitprobeert en daarbij het experiment niet schuwt. De bibliotheek is bijzonder actief op sociale media en werd van de ruim 7000 tweets op #followalibrary dag het meest genoemd wereldwijd. De website toont bovendien verwijzing naar de sociale websites en de inbouw van eenvoudige widgets."


Stem op Overijssel!
De award kent twee prijzen: één publieksprijs en één prijs die door een vakjury wordt toegekend. Kortom: u mag natuurlijk meehelpen en natuurlijk vraag ik u te stemmen voor een Overijsselse kandidaat!

Stemmen kan hier!

Geen opmerkingen: