donderdag 31 maart 2011

Deventer en Enschede winnen allebei Digitale Bibliotheek Award


Vandaag was de uitreiking van de Digitale Bibliotheek Award. En de bibliotheken Deventer en Enschede mochten beiden een prijs meenemen. De bibliotheek Deventer de prijs van de vakjury en de bibliotheek Enschede de publieksprijs. Een mooie dag dus.

Ik heb al veel verteld over de bibiotheek Deventer. Dus ik ga u daar niet meer mee vermoeien. Van de site van de Bibliotheek Enschede weet u veel minder. De site was met name genomineerd door de inpassing van allerei web-2.0-toepassingen.

Interessant om te weten is ook dat we binnenkort de website van Deventer doorontwikkeld wordt samen met de bibliotheek Enschede. En in het najaar zullen we een nieuwe versie van deze white label site presenteren. Enschede gaat dus doorbouwen op Deventer. Dat wordt dus "best of both worlds".Enschede en Deventer hadden vandaag echter één ding gemeen. De allerbelangrijkste personen die ontbraken door omstandigheden bij de uitreiking. Voor Deventer is dat de projectleider Jenny Huizinga van Thaesis die vorig jaar dit project tot een fantastisch resultaat leidde. En voor Enschede is dat Jouke de Vries. Jouke is de motor achter de website en het veel gevolgde Twitteraccount van de bibliotheek.

Wat mij betreft is deze prijs dan ook vooral de prijs van Jenny en Jouke. Beiden gefeliciteerd. En we zetten graag even het zonnetje op ze!

4 opmerkingen:

Bartwatching zei

Van harte gefeliciteerd met het mooie resultaat!

Hetty Odenthal zei

Zowel de felicitaties aan Deventer als Enschede! Welverdiend!

Unknown zei

Van harte!

Mark Deckers zei

@Bartwatching, @HettyTheodora, @Edwin: Ik zal de felicitaties overbrengen aan hen die het toekomt: het webteam van Deventer en Overijssel!