donderdag 2 september 2010

Alles is een verhaal

Tja, een boek is misschien niet het goede woord. Akkoord, het is gedrukt als een boek maar minstens 75% bestaat uit beelden. En toch is het geen fotoboek. Een visuele ontdekkingsreis, dat is wat het is. En dan ook nog met jezelf in de hoofdrol.

Voordat u denkt dat er iets mis is met mijn verstandelijke vermogens, zal ik wat uitleg geven. Ik heb het hier over het boek "Alles is een verhaal" van de vlaming Jean Philip de Tender. De Tender werkt al jaren bij de Vlaamse BBC: de VRT.

Het boek gaat over het verhaal dat in alles en iedereen zit. De Tender leert je om opnieuw naar de wereld te kijken. En als je opnieuw en blanco tegen alles aankijkt wordt alles bijzonder. Dan ontdek je dat in alles een verhaal zit.

Hij laat je nadenken over je helden, over de liedjes die je achteloos zingt, en waarom zing je ze eigenlijk zo achteloos. En hij geeft je een opdracht om te zeggen wat je niet kunt zeggen. Hoe? Tja, dan moet je het boek toch echt zelf lezen.

Het boek kent een prachtige website, waar ongeveer 80% van het boek al staat. In een wereld waar we alles in hokjes duwen, en waar polarisatie de hoofdtoon voert is dit boek een aangename tegenstroom.

Alles en iedereen heeft een verhaal. Het maakt alles en iedereen bijzonder. De wereld ziet er anders uit dan je dacht. Een boek dat je in een uur uitleest, maar waar je nog maanden werk aan hebt. Aan het werk dus!

2 opmerkingen:

John De Wever zei

Vergat je bijna nog het belangrijkste Mark, de site zelf: www.allesiseenverhaal.be

Mark Deckers zei

@john de wever: Klik maar eens op het woordje: prachtige website!