dinsdag 31 augustus 2010

Up and running

De vakantie is weer helemaal voorbij. Ook het voortgezet onderwijs komt krakend in beweging. Deze hele week is een mooi voorbeeld dat het hele Biebsearchteam weer volop in beweging is. En vandaag in het bijzonder.

Vanochtend was ik samen met Annemarie van Essen op bezoek bij Arend Runia, lid van het college van bestuur van Landstede-VO. We praten met hem over de voortgang op alle scholen en de 7.000 leerlingen. En passant laat Annemarie op haar Ipad zien hoe we een koppeling hebben met Moodle, de ELO van deze scholen. Aan die koppeling heeft Marcel Mentink het afgelopen jaar hard gewerkt. En het zal niet lang meer duren en dan gaan we voor deze koppeling een gepast feestje vieren.

Arend Runia praat ons bij over de recente ontwikkelingen op zijn scholen en de innovaties waar hij op dit moment naar kijkt. Het aardige is om te merken hoe onze netwerken elkaar steeds verder raken.

Ondertussen is Marcel Mentink met Nicole Giling in overleg met ROC Deltion over de opstart van dit schooljaar. De deal om alle 9.000 leerlingen aan te sluiten vergen nog wel de nodige voorbereidingen. Op mijn bordje ligt nog dat het contract goed afgerond moet worden. De afspraken liggen wel vast maar er moet een juridisch sausje over heen.

Margriet Salomons is op stap en Elin Groot Rouwen en geven op dat instructie aan de eerste brugpiepers op het Thomas a Kempis College. Elin, momenteel werkzaam bij Bibliotheek Zwolle, gaat haar werkgebied overigens flink uitbreiden. Want ze zal tevens als aankomend projectleider aan de slag gaan bij het Twents Carmel College.

En dan hebben we nog het kleine zusje van Biebsearch: Biebsearch Junior. Projectleider Astrid van Dam had gisteren nog een laatste school in Flevoland over de streep getrokken en was vandaag allerlei technische randvoorwaarden aan het regelen in Nijverdal.

En dan weet ik ook nog wat er de rest van deze week in het verschiet zit. Nog een hele rits instructies, er komt deze week nog een technische doorbraak en dan hebben we nog afspraken met Bibliotheek.nl, afpraken met Boek1Boek, afspraken rondom de franchisformule, en een stuurgroep voor Biebsearch jr.

Up en running. Anders kan ik het niet omschrijven. Ook dit schooljaar kunnen we weer mooi nieuws verwachten. Het hangt in de lucht.

7 opmerkingen:

Wannabook zei

Succes met alles!

Mark Deckers zei

@wannabook: dankjewel!

Astrid zei

Up-and-running update van onze junior:
- zeer contructief overleg gehad met HKA, we kunnen leners en boeken gaan invoeren en bibliotheekje gaan spelen.
- transport gaat elke dinsdag scholenrondje rijden.
- workshop al toegevoegd voor laatste scholen in Bibbinghuizen.
- 8 oktober groot werkplan-ondertekeningsmoment in Almere met pers en hotemetoten (en dat gaan we natuurlijk ook met de andere scholen organiseren).
- nu alleen die financiƫn nog even met die stuurgroep aftikken.

Gogo junior!

NicoleGiling zei

@astrid oh, gaan we opscheppuh? @mark ik zei toch: 10.000 voor Zwolle!

Mark Deckers zei

@astrid en @nicole: Geen kijvende wijven op deze website. Dan sluit ik de tent acuut. Gewoon lekker genieten van alle resultaten ;-)

NicoleGiling zei

-weggejorist-

;))

Astrid zei

Kijvende wijven... die houden we d'r in! Nou ja, ieder vogeltje...