dinsdag 21 september 2010

Letterlijk en figuurlijk tegen culturele kaalslag


De culturele kaalslag. Het grijpt hard om zich heen. Hier ziet u twee bibliotheekmedewerkers die inmiddels hard getroffen zijn door de culturele kaalslag. De culturele kaalslag schijnt mannen vaker te treffen dan vrouwen. En dan vooral mannen boven de 50.

Alle gekheid op een stokje. Op verschillende plekken is al opgeroepen om te tekenen voor de petitie: Stop, culturele kaalslag. En dat gaat u natuurlijk ook doen als u dat niet allang had gedaan. Dus hup, in de benen.

Tot slot: mocht bibliotheekwerk hard getroffen worden, dan stel ik voor dat alle (bijna) kale bibliotheekmedewerkers worden verordonneerd om te protesteren. Ik zie de foto al voor me op de voorkant van alle kranten: “bibliotheekmedewerkers protesteren tegen kaalslag”.

Jan en Jos: bedankt voor deze pose. Alles voor de goede zaak!

8 opmerkingen:

FlevoMeerJam zei

Kaal scheren mag natuurlijk ook, Mark ;)

Mark Deckers zei

@FlevoMeerJam: Voor 1.000 euro gaat het eraf! De opbrengst gaat naar een culturele bijeenkomst waar ik live wordt kaalgeschoren. En dat alles om hiervoor aandacht te vragen. Regel jij het?

Anoniem zei

mark wel weer net de kunst dat je de twee mooiste kale mannen van de hele bibliothekenwereld te pakken hebt... hoe krijg je het toch altijd weer voor elkaar. Ik ken er trouwens nog een heel aantal. Is het de vergrijzing of de culturele kaalslag?

Jos Debeij zei

ik kijk een beetje langs die mannen heen en zie op de foto staan dat de bibliotheekpas in 2010 weer meer waard is geworden; en in 2011 zal dat weer het geval zijn

niks kaalslag dus: waardeverbetering van de bibliotheek voor de burgers van dit land in het kader van ontwikkeling van individu en samenleving!

jan de waal zei

Vroeger protesteerde ik veel met lang haar en nu kan dat dus ook met geen haar. Ik groei mee met de tijdgeest. Ik verwacht dat het komende kabinet flink gaat bezuinigen in het culturele vlak. Ik zal mijn kale kwaliteiten optimaal gaan inzetten voor nieuwe culturele lente, want zonder culturele vernieuwing (en geschiedenis) is de toekomst Nederland verloren en wordt het maar een saai gebeuren.

Jos en ik hebben ons geheel onvrijwillig als kaalmodel beschikbaar gesteld. De creatieve geest Mark ziet in ieder van ons weer een lichtpuntje. Let op wanneer Deckers zijn iphone trekt misschien ben jij het volgende “culturele slachtoffer”.

Mark Deckers zei

@anoniem: vergrijzing? Deze vitale heren. Welnee. En inderdaad, ik weet ze altijd te vinden.
@jos debeij: inderdaad, op naar telkens meer dienstverlening.
@jan: cultuur moet niet altijd vrijwillig zijn, net zoals deze foto. Cultuur moet je soms gewoon doen! Dus pak die fotocamara en shoot!

prodigieus zei

toch ook erg handig om zo reclame op de bol te plaatsen.
Elke dag een ander logootje of slogan.
Moet je toch geld opleveren lijkt mij

Mark Deckers zei

@prodigieus: Als dat de oplossing zou zijn, nemen we voortaan alleen nog kale mannen in dienst ;-)