zaterdag 22 mei 2010

Heren opgelet: wat te doen ná sjaaltjesdag!

Heren... even onder elkaar. Alle dames kunnen dit bericht dus overslaan. Het heeft ook niks met bibliotheekwerk te maken dus ook al die mensen kunnen dit bericht overslaan.

Vandaag zwaaide ik naar mevrouw D. en er ontglipte haar een klein gilletje. Een gilletje van opwinding wel te verstaan. En ik moet zeggen dat dat niet altijd de normale reactie is van mevrouw D. En mannen... we zijn nu toch onder elkaar, zo ingewikkeld is dat niet. Dus, nee haak nog even niet af, lees nog even door. Kleine moeite groot plezier.

Een jaar geleden attendeerde ik mijn lezers al dat er een mannelijk equivalent is voor rokjesdag: sjaaltjesdag. U weet wel die sjaaltjes waar ik nog mee op de cover van mijn eigen tijdschrift kwam. Rokjesdag is overigens dat jaar al weer een paar keer gepasseerd. En ja heren, sjaaltjes kunnen ook in 2010 nog wel.

Mijn veel te grote ego en mijn ijdelheid zijn u inmiddels wel bekend. Wellicht ook mijn voorkeur voor casual-maar-ook-weet-niet-té-casual-kleren. Terwijl ik me tegelijkertijd ook weer probeer te kleden naar de situatie. Waar een jasje usance is, zal ik dat ook vaak doen. Situaties met te veel stropdassen negeer ik overigens stelselmatig.

U weet inmiddels dat in huize D. vier mevrouwen D. wonen. Daarvan hebben drie dames D. inmiddels een eigen mening en voorkeur voor kleding. Kortom, mijn kleding wordt van alle kanten gewikt en gewogen.

Maar beste leden-van-het-sterke-geslacht, meer dan ooit draait het om detail. Eigenlijk maakte het niet meer uit welk truitje u aantrok, als die sjaal er maar om heen zat. En zo geldt voor 2010: niet de deur uit zonder armbandje.

De proef op de som is natuurlijk of het zinvol is om een armbandje te dragen. Ik zwaai met mijn rechterhand naar mevrouw D. : er gebeurt niets. Ik zwaai met mijn linkerhand (met armbandje).... nu ja het resultaat weet u inmiddels.


Het is wel grappig om te zien hoe je meegaat met van alles en nog wat. Elke keer volgt er weer een mentale barrière. Na het sjaaltje de gezichtscrème, na de gezichtscrème het armbandje. Het wachten is inderdaad op de verdere make-up voor mannen. Dus kop op vrienden - zo mogen wij elkaar toch wel noemen? - de volgende keer meer over het oogpotlood en de mascara!

En voor alle vrouwen: foei, hebt u toch tot hier gelezen!

7 opmerkingen:

Unknown zei

Ik moet duidelijk nog gaan werken aan m'n metrofactor :-)

Anoniem zei

Ik had dit blog voor geen goud willen missen .... ;)

Annemarie van Essen zei

Dus de gezichtscreme was het armbandje al voorgegaan begrijp ik? Is altijd goed om te weten.

Nu nog een gekleurde sjaaltje voor je collectie. Of is dat een barrière te ver? ;)

Mark Deckers zei

@Edwin: alles moet "oud-en-teak" zijn.
@digisuus en @essen2punt0: dames! hadden wij niet afgesproken dit stuk niet te lezen! Of heeft uw man dit voorgelezen aan u? Zo ja, u kunt bij mij de adressen krijgen voor prima armbandjes. Prima vaderdagcadeau!
@essen2punt0: eh ja, en als ik het goed heb zat die al voor het sjaaltje. Het merk is ik dacht Nivea of Etos en iets met Q10. Weer bij? Ook prima vaderdagcadeau.

Annemarie van Essen zei

@mark Voor doelgroepresearch heb ik veel over. Daarvoor lees ik natuurlijk graag voorbij en verder dan 'geachte heren onder ons'.
Het loont ook nog: opeens kan ik vaderdag tot een daverend succes maken! :)

Anoniem zei

Herensjaals kunne makkelijk, alleen het moet wel subtiel blijven... Kijk ondermeer naar Ruud de Wild...

Mark Deckers zei

@anoniem: bedankt voor de link. Altijd in voor iets moois!