donderdag 27 mei 2010

Jan de Waal komt bij Blauwe Brug werken!

Enige tijd geleden meldde ik dat we een nieuwe collega zochten. Dat was nog geen makkelijk traject. En om eerlijk te zijn: we zijn ook nog niet helemaal klaar. Het blijkt dat het vinden van een goede ICT-collega met flink verstand van bibliotheekwerk nog niet zo'n hele logische combinatie is.

Een stukje van de vacature is echter ingevuld en met een naam die velen zullen kennen: Jan de Waal, werkzaam bij de Bibliotheek Maasland. Jan had een prachtige sollicitatiebrief die ongeveer in de trant lag van: 10 redenen voor mij om niet te solliciteren. En hij deed het toch!

De komende tijd zal Jan de Waal voor ongeveer twee dagen per week aan het werk zijn voor Blauwe Brug. Een deel van zijn werk zal gekoppeld zijn aan het webpresenceproject in Deventer. Daar koppelen we ideale website van de Overijsselse bibliotheken aan de ICT-ontwikkelingen van Bibliotheek.nl. Dit terwijl we tegelijkertijd doorsteekjes maken van Joomla! naar BARTcms en van Vubis naar Bicat.

Naast de ondersteuning in het landelijke traject in de bibliotheek Deventer zal hij ook de ICT-afdeling gaan ondersteunen in brede zin. De komende tijd zal hij dan ook met een flink aantal klanten van Blauwe Brug kennis maken en met de afdeling zelf.

Jan de Waal heeft een bijzonder overzichtelijk CV. Hij werkt gewoon sinds 1987 bij dezelfde werkgever. En ook daar blijft hij gewoon aan het werk. Zijn directeur is ervan overtuigd dat door deze gecombineerde functie ook de Bibliotheek Maasland er beter van wordt.

Naast de activiteiten van Jan de Waal in de Joomla!-gebruikersgroep is hij ook wel bekend van zijn inzet in Second Life. Het afscheidsfilmpje voor Henk Middelveld is mede door zijn inzet en dat van een aantal ROC-studenten tot stand gekomen. Daarnaast publiceerde hij voor 23dingen een merken-ABC. Een filmpje dat inmiddels door een half miljoen mensen is bekeken.

Minder bekend is zijn fascinatie voor de kunstenaar Loustal. Hij runt al 10 jaar de website Loustal.nl.

Jan welkom in Overijssel en Gelderland en veel succes!

7 opmerkingen:

Annemarie van Essen zei

Dat is nog eens een prachtige toevoeging van een collega! Leuk en goed om te horen! Welkom in Overijssel Jan!

Johan Stapel zei

Langs deze (om)weg wens ik Jan veel succes met zijn nieuwe baan en Mark met je nieuwe collega. Nog meer expertise onder een dak (brug?).

Mark Deckers zei

@essen2punt: hear hear
@johanstapel: Via deze omweg danken we u daar dan weer voor!

Unknown zei

Goede move van twee kanten! Jan is een man met creativiteit en kennis van zaken. Gefeliciteerd!

Mark Deckers zei

@Edwin: Nu die Mijnsbergen nog. Wanneer hadden wij een gesprek? ;-)

jan de waal zei

Bedankt iedereen..(die ook buiten deze webog mij gestuurd zijn) ...is wel spannend hoor. Ik moet het allemaal nog maar waar maken. Ik heb er veel zin in maar ik kan het beslist niet alleen. Ik heb wel het idee dat er genoeg creatieve geesten zijn en dat er veel prima plannen zijn. En in bibliotheekland zijn er veel mooie ontwikkelingen. En wat is nog niet is starten we op. Veel van mijn ideeën kan je via www.twitter.com/digibieb volgen.
Mark je hebt er een leuk stukje van gemaakt, je columns zijn uitgeefwaardig (als ePub )

mediathecaris zei

Jan, Veel succes bij de Blauwe Brug en ik hoop dat je je creativiteit en digitale kennis ook nog blijft inzetten voor de BBM niet alleen op de werkplek maar ook inde collegiale sfeer denk aan alle jubileafilmpjes en afscheidsfilmpjes van collega's BBM

Mieke