maandag 8 maart 2010

Zie live wat er teruggebracht wordt! Hof van Twente heeft een nieuwe website!

De website van de bibliotheek Hof van Twente is live! Die site is de opvolger van de site die we in september vorig jaar openden in de bibliotheek van Zwolle-Zuid. Op de eerste plaats dus mijn felicitaties aan de bibliotheken in de Hof van Twente, met de pas geopende vestiging in Delden als prachtige parel.

Teruglegkar
Er is veel verder gesleuteld aan functionaliteiten. Een paar dingen zijn leuk om er echt even uit te lichten. Naast de de carrousel met nieuwe boeken is er nu ook een teruglegkar op de website. Huh, een teruglegkar? Ja, dat is een carrousel die laat zien wat net is teruggebracht in de bibliotheek. En dus ook weer direct uit te lenen!

Mijn items
Daarnaast is er een nieuw loginfunctie gekomen die het standaard MijnMenu van Bicat vervangt. Hieronder zie je hoe die nieuwe functionaliteit wordt geïntegreerd in de huisstijl. Aan de vorm kun je al zien dat in de volgende release een widget moet gaan worden.

Winkelconcept
In Overijssel werken we aan een integrale vernieuwing van bibliotheken. Digitale en fysieke bibliotheek gaan daarbij hand-in-hand. In de eerste twee releases heeft sterk de nadruk gelegen op het versterken van de focus op ons bibliotheekproduct. Doelstelling was bijvoorbeeld dat elke klant bij een websitebezoek - gevraagd of ongevraagd - minimaal 20 boeken, cd's, dvd's of andere bibliotheekproducten te zien krijgt. Continue proberen we onze gewaardeerde leden te verleiden om ons te gebruiken, te lenen en te raadplegen.

We volgen daarbij de customer activity cycle. In een vorig artikel vond u daar al een uitleg van.

Bloed, zweet en tranen
De bouw van een website met vele leveranciers is altijd een traject van bloed, zweet en tranen. Maar het resultaat mag er weer zijn. Weer alle dank aan Info.nl, BSL, Medialab, HKA en last-but-not-least: Marc, Marianne, Henk en Almar van de Overijsselse bibliotheken.

Vubis en Bart en nog meer functionaliteit.
Zo en nu gaan we op naar de volgende release. Dat wordt een landelijke: met nog meer functionaliteit. Nu werken we nog met Joomla en HKA. Dat gan we uitbreiden met Vubis en Bart. Veel van de software was al platformonafhankelijk. Daar gaan we - met dan aan het ministerie van OC&W - mee verder. Blijf ons volgen. En voor wie meer wil weten: zoek contact!

8 opmerkingen:

Bas van Houwelingen zei

Ziet er goed uit Mark. Ik hoop dat dit ook snel uitgerold wordt naar de Gelderse bibliotheken.

Mark Deckers zei

Dag Bas: dank voor de complimenten. In Overijssel is dit nu de tweede bibliotheek. Belangrijke volgende stap is dat de Overijsselse bibliotheken zich uitspreken voor Bicatwise. Dat is nu nodig om de site op deze manier te kunnen laten draaien. Maar Gelderland komt zeker in het vizier.

René Siteur zei

Zelf getest vanmorgen door Gera. Het werkt! Wonderlijke wereld!

Mark Deckers zei

Mooi, leuk om te horen. Zo had ik het natuurlijk niet kunnen testen. Live-terugbrengen is live-zien. Leuke gadget voor kinderen lijkt me dan!

WoW!ter zei

Marc, wat leuk dat ze dit nu net in Goor implementeren -aan hof van twente, kan ik nog niet wennen. Maar de openbare bibliotheek die figureerde in mijn blogpost van jaren geleden Interesse in ingeleverde boeken? is de OB van Goor. Ze laten zo dus een oude wens in vervulling gaan. Mooi.

Mark Deckers zei

@Wowter: ja leuk om te horen. Dat wist ik niet eens. Die teruglegkar stond inderdaad al wel even op ons verlanglijstje.

Hetvergetenboek zei

Zijn er ook plannen om iets te doen rondom vergeten boeken, of gaat het alleen maar om het veel gevraagde?

Mark Deckers zei

@hetvergetenboek: First things first. Natuurlijk gaat de aandacht nu vooral naar het veelgevraagde. Maar het is zeker denkbaar dat er in de toekomst widgets komen waar gebruikers elkaar kunnen attenderen. Daar zou je dus met elkaar ook een lichtje kunnen zetten op vergeten boeken.