woensdag 10 maart 2010

De vileine zoetheid van Dames-in-opleidingIk woon in een huis met vier dames. Het mannelijke deel dat dit leest, heeft acuut medelijden. De andere helft heeft nu minstens het gevoel dat ik ze een beetje moet begrijpen.

En om eerlijk te zijn: ik heb dames in soorten en maten. Drie van de dames zijn nog in opleiding tot dame. En dat opgroeien tot heuse mevrouw is nog een knap ingewikkeld proces. Dus petje af voor alle dames die al dame zijn.

Ik heb dus drie dames-in-opleiding. Want je moet nogal wat leren: eerst dat jongens gewoon speelkameraadjes zijn, daarna moet je leren dat jongens niet leuk zijn en daarna moet je weer leren dat je verkering krijgt met een jongen. Om tot slot weer te leren hoe je dat weer uitmaakt.

Daarna moet je nog allerlei damesdingen leren zoals hoe je met je wimpers omgaat, hoe je deo opspuit zonder dat je zelf stikt van de damp, hoe je chocola eet zonder dat je vingers vies worden en hoe je toch kunt shoppen zonder dat je geld hebt.

Mijn oudste dame-in-opleiding is inmiddels dertien. Een leeftijd dat er heel veel te leren valt. Ze heeft me afgelopen week laten zien dat ze inmiddels ook de module "Vileine zoetheid" onder de knie heeft. U wilt weten waarom? Klik dan maar hier en huiver!

De module "Vileine zoetheid" heeft de oudste dame allang onder de knie. Kijk maar naar haar twitter- en blogbericht. Maar die is dan ook al gediplomeerd. Dus dat had ik kunnen verwachten.
Als u het bericht hebt aangeklikt dan hebt u dus ook gezien dat de volgende dame-in-opleiding hard bezig is om opgeleid te worden tot ware vamp. De module "Hoe windt ik iedereen om mijn vinger" heeft ze allang met glans afgerond.

Nog enkele jaren en dan heb ik dus vier van die gediplomeerde dames in huis. De één windt me om haar vinger, de ander plukt me kaal, een derde maakt vilein zoete opmerkingen en de laatste, de laatste, die is aan het shoppen omdat die weet dat de andere drie mij wel bezighouden.

U kunt zich natuurlijk voorstellen dat dit bericht tot onrust leidt in ons huis. De dames-in-opleiding bezinnen zich inmiddels met hun gediplomeerde moeder inmiddels op wraak. U snapt, ik moet op mijn tellen gaan passen. Elke fout zal breed uitgemeten worden.

Wanneer komt er nou eindelijk eens een internationale mannendag?

5 opmerkingen:

Unknown zei

Mooi verhaal Mark! Leuk dat je ook opleidt in blogtechniek trouwens :-)

Stefan Wijnberg zei

Leuk om te lezen! Hoop voor jou dat je dames thuis daar ook zo over denken... Succes :P

Bertil Voogd zei

Leuk verhaal Mark! Heel herkenbaar ook; heb zelf ook zo'n dame in opleiding, die het vileine overigens al enige tijd meester is...

Mark Deckers zei

@Edwin: Ja, ook in blogtechniek zijn er nog vileine trucjes...
@Stefan: De dames waren wat stilletjes vanochtend... ik weet niet of dat een goed of slecht voorteken is.
@Bertil: Het erge is dat het al vanaf zo'n jonge leeftijd manifest wordt.
@allen: tja, het zijn wel weer de mannen die reageren!

Anoniem zei

Internationale Mannendag is elke 19 November.
Het werd als eerste gevierd in Trinidad & Tabago, 1999 en ondersteund door de Verenigde Naties.

http://international-mens-day.com

Tot op heden heeft IMD lang niet zoveel financiering als Internationale Vrouwen Dag.

Net zoals het grote gebrek aan financiering en ondersteuning voor Prostaat kanker in vergelijking met borst kanker, wat veel meer geld en ondersteuning krijgt.

Terwijl er net zo veel mensen overlijden aan prostaat kanker in vergelijking met borstkanker.

Er zijn in oktober veel roze lintjes en reclame voor borst kanker ondersteuning, maar geen blauw lintjes en dergelijke voor prostaat kanker.