zaterdag 20 maart 2010

Een allesbeslissende week.... van niks

Deze week was een rare week. Het was namelijk een week van niks. Ik kijk mijn agenda nog eens door. Er is van alles gebeurd. En toch, het blijft een week van niks. Hoe kan dat nou? Wat is dan gebeurd?

De week begint met een gesprek met NBDBiblion over het doorleveren van literaire bestanden. Een project waar we al lang mee bezig zijn en dat stapje-voor-stapje vordert. En passant maak ik kennis met de nieuwe marketing manager van NBDBiblion.

Ik heb gesprekken met Jaap de Mare, onze projectleider die het OC&W-project doet voor de technische doorontwikkeling van Biebsearch. Met Annemarie van Essen kijk ik naar onze doelstellingen met Biebsearch en wat we landelijk moeten doen om die doelstellingen te halen.

De commissie Digitale Bibliotheek van de VOB kwam deze week voor het eerst bijeen en we verkennen waar we staan en wat goed is om te doen. Leuke club!

Verderop in de week volgt een gesprek met een club directeuren en bespreken hoe de vlag er voor staat bij verschillende projecten. Het projectteam dat het OC&W-project rond webpresence doet in Deventer bespreekt de laatste punten voordat het project echt de lucht in gaat. Om vervolgens nog een avond voor industriebonzen in Zwolle te mogen vertellen over Biebsearch. Als een voorbeeld van een bedrijf dat klantrelaties opnieuw vormgeeft in het internettijdperk. De industriebonzen zijn er erg enthousiast over. Wie weet waar dat weer toe leidt.

De week eindigt in het OBD-gebouw. Samen met collega's bekijk ik Educatwise en hoe we dat kunnen gebruiken bij Biebsearch. Daarna volgt een interview met de Kwinkgroep die in opdracht van het sectorinstituut de ontwikkelingen rond mediawijsheid op een rijtje zet. Tot slot kijk ik met Astrid van Dam naar haar project voor Biebsearch Junior.

Alle projecten lijken goed te lopen. Wel overleggen we ons een slag in de rondte om met iedereen af te stemmen. Overal vertellen hoe ons concept eruit ziet en hoe we tegen dingen aankijken. En zo kan het dus zijn dat je een week van niks hebt. Schijnbaar heb je geen resultaat. Maar ik weet dat dit de belangrijkste weken van het jaar zijn. Hier wordt de basis gelegd voor nieuwe kansen, voor solide afstemming en voor goede producten voor onze klanten.

Dus als u denkt: nou dat was weer een week van niks, grote kans dat u dan goed werk hebt gedaan deze week. En aan ons hele team: keep up the good work!

Tekening: Ethan Hein

Geen opmerkingen: