dinsdag 2 maart 2010

Vlieg, Biebsearch, Vlieg!

In eerdere berichten, (hier en hier) vertelde ik al over de masterclass van Biebsearch. En vandaag is de eerste van twee groepen van start. Ik kan niet ontkennen dat een vorm van trots zich eigen maakte van mij. Op Twitter zag ik op weg naar de cursuslocatie al allerlei tweets voorbij komen van deelnemers die vol verwachting op weg waren.

De twee groepen bestaan gezamenlijk uit bijna 30 enthousiaste onderwijsspecialisten, managers educatie of manageres innovatie die allemaal graag met Biebsearch aan de slag willen. Leuk mensen, capabel, enthousiast. Wat kun je met al die mensen niet bereiken?

75.0000 leerlingen
En daarmee lijkt Biebsearch vleugels te krijgen. Vanochtend mocht ik iets vertellen over de ontwikkeling en potentie van Biebsearch. Ik vertelde dat ik het ministerie van OC&W heb beloofd dat we volgend schooljaar 75.000 leerlingen uit VO en ROC gaan bereiken. En die doelstelling gaan we met deze club bereiken. Met gemak!

De masterclass wordt geleid door Annemarie van Essen. Leuk om haar weer in een nieuwe rol te zien. En ook hier weer veel vertrouwen dat het in haar handen goed komt. Langzaam komt Biebsearch uit de pionierfase en groeit de organisatie.

Programma
In deze eerste twee dagen staat de masterclass stil bij een strategie om de scholen en de leerlingen te bereiken. Deskundigen van de SLO hebben vanmiddag stil gestaan bij de opzet en organisatie van het onderwijs. Morgen volgt een sessie waarbij een eigen aanvalsplan wordt gemaakt. Ik zal niet alles bij kunnen wonen, maar van wat ik meemaak, wordt ik erg gelukkig.

Is er dan helemaal niks waar we over kunnen zeuren? O jawel, ik zie het werk wat we over ons afroepen. Nu niet op één plek of één provincie maar op bijna 30 plaatsen. Maar ja, waarom zou ik me daar druk om maken? Ik zie een prachtige groep mensen de dit gaat oppakken. De kunst is onze krachten te bundelen, elkaar de ruimte te geven en te ondersteunen.

Vlieg, Biebsearch, Vlieg!

7 opmerkingen:

Stefan Wijnberg zei

Mooie berichten. Prachtig om te zien hoe Biebsearch is uitgegroeid tot waar het nu staat. Ik heb ook alle vertrouwen in de toekomst!

Mark Deckers zei

@stefan: zo, jij bent snel!

Sinkelservice zei

Hé Mark,
Dacht je dat je er zo van af komt??? 30 mensen het diepe in en zelf achterover leunen... dacht het niet! We weten je te vinden :-)

Mark Deckers zei

@Sinkelservice: Jazeker, ik ga achteroverleunen, met pensioen, rentenieren en tijd verspillen. Mijn ware aard komt nu boven ;-)

Josine Schuilenburg zei

@Mark Deckers en @Sinkelservice
Welke foto koos jij ook alweer, Mark...?
Gelukkig hebben we nog 6 volle dagen om te leren zwemmen, Yvonne.

groeten!
Josine

Mark Deckers zei

@Josien: volgens mij ben ik buiten schot gebleven met de foto's. Heb ik alleen mijn mooie patchwork laten zien ;-)
Succes in Nijmegen.

Annemarie van Essen zei

@Mark
Buiten schot met het kiezen misschien, maar dat je niet op foto's staat zou ik zeker niet willen zeggen.... :)