woensdag 10 april 2013

Donderdag: Liveblog van Bibliotheekplaza #biebplaza

Morgen vindt de BibliotheekPlaza plaats in de Meervaart in Amsterdam. Het thema: the Switch. Op welke wijze vullen bibliotheken in de toekomst hun maatschappelijke taak in? Stapsgewijs veranderen of moet het roer om. Een collectieve bezinning met honderden mensen uit het bibliotheekvak.

De lijst met sprekers indrukwekkend: Gene Tan, directeur van de Nationale Bibliotheek van Singapore is één van de hoofdsprekers. Maar ook de andere sprekers mogen er zijn: Nico Dijkshoorn die uiteraard zijn relativerende blik over bibliotheken zal laten gaan, een Ja-maar-clinic, wervelwind Eppo van Nispen tot Sevenaer, maar ook de ondernemer van de Hema-academie en, de mede-initiatiefnemer van de Alpe d'Huzes. En tot slot Ernst-Jan Pfauth, columnist van NRCNext mag de dag afsluiten.

Dit jaar wordt de Bibliotheekplaza mede mogelijke gemaakt door alle PSO's in Nederland. Ik draag mijn steentje vanuit de Rijnbrinkgroep bij. Ik zal de hele dag live-bloggen vanaf de BibliotheekPlaza. Dat wordt dus voor mij een druk dagje van de hele dag zowel schrijven als luisteren tegelijk. Ik verheug me erop!

Stay tuned!

Geen opmerkingen: