vrijdag 20 januari 2012

Op jacht naar een gekaapt twitteradres? Of toch een grote grap?


De afgelopen week tikte ik een column voor Bibliotheekblad. Die column ging over Twitter en zijdelings merkte ik daarbij op dat Ap de Vries - onze onvolprezen clubleider van de VOB - nog geen Twitteradres had.

In het weekend daarop werd via Twitter echter melding gemaakt dat hij het nieuwe jaar was begonnen met een eigen account: ApVOB. Felicitaties waren zijn deel. En terecht.

Vervolgens berichtte ik de eindredacteur van Bibliotheekblad dat er een zinnetje aan de column toegevoegd moest worden: met het twitteradres en de opmerking dat we hem veel succes wensen.

Weer een week later hoorde ik het gerucht dat het twitteradres in het geheel niet van Ap de Vries is, maar dat het een gekaapt adres betreft. Iemand heeft dus op deze naam een account aangemaakt. Maar niet Ap de Vries. Een min of meer gestolen identiteit dus. En dus kon ik Bibliotheekblad weer bellen om het toegevoegde zinnetje maar weer weg te halen.

Interessant wordt natuurlijk nu om de jacht te openenen op de eigenaar van het twitteradres ApVOB. Ik ben heel benieuwd wie er achter zit en wat de overweging was om het adres te registreren.

Diegene kan zich natuurlijk geheel anoniem bij melden. Gewoon door een direct message te sturen naar mijn twitteraccount. En ik beloof u, dat adres is echt.

Of haalt Ap toch een hele grote grAp met ons uit en laat hij ons hiermee zien hoe wankel informatiebronnen via Twitter zijn? Een sterk staaltje mediawijsheid.

3 opmerkingen:

chenlina zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
cara menggugurkan hamil zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
cara menggugurkan kandungan zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.