vrijdag 20 januari 2012

Wij zijn de besten! / De Sociale Staat van Nederland 2

ScreenShot040

Het persbericht dat verscheen bij het SCP-rapport kopte: “Donkere wolken boven de Nederlandse samenleving”. Een beetje rare kop want de eerste zin luidde van hetzelfde persbericht luidde: “In 2011 gaat het nog steeds goed met Nederlandse burgers. Ondanks de schommelingen in de economie is de leefsituatie – huisvesting, gezondheid, sociale participatie, vrijetijdsbesteding, mobiliteit en bezit van consumptiegoederen – de afgelopen tien jaar onafgebroken verbeterd.”

En werkelijk waar, wie zegt dat het slecht gaat met Nederland vind daar in het SCP-rapport geen enkele aanwijzing voor. Nederland is met vlag en wimpel het beste jongetje van de Europese klas.
Nederland kent het hoogste percentage hoogopgeleiden tussen 25-34 jaar, zeg maar onze jonge professionals. Daar zou je toch wat mee moeten kunnen.ScreenShot041

Tegelijkertijd is onze levensverwachting in de afgelopen jaren drastisch gestegen. Wie verder in de cijfers duikt, ziet dat we ook steeds langer zelfstandig blijven wonen als we ouder worden.

Ach, die economische crisis.... een kniesoor die daar nog over begint. Het gaat echt hartstikke goed met ons. Geloof al die zwartkijkers dus niet.

3 opmerkingen:

lemina zei

Het is maar net wat je er zelf van maakt . Maar heb het gevoel dat de ik wereld ietsjes minder wordt.

Tambalan zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
cara menggugurkan kandungan zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.