maandag 30 mei 2011

Overijssel start de uitrol van white label websiteIn het afgelopen jaar heb ik veel verteld over de website zoals die in Deventer is ontwikkeld. Een concept dat aansluit bij de landelijke digitale ontwikkelingen, in de landelijke huisstijl en met modules van landelijke partijen zoals Muziekweb.

En van Deventer naar alle Overijsselse bibliotheken
In Overijssel streven we er naar om voor het eind van dit jaar alle Overijsselse bibliotheken op deze white label website over te zetten. Daarvoor is een strakke marsroute uitgezet. Voordat die uitrol echter kon beginnen moest Overijssel nog “even” het bibliotheeksysteem vervangen.

Die stap is twee weken geleden gezet. En daarmee is ook de uitrol van de white label website officieel van start. Als eerste zijn Zwolle en Hof van Twente overgezet. Die zaten nog op een soort tussenvariant. Vergelijk de plaatjes van de drie websites maar en zoek de verschillen!

En uiteraard een woord van dank aan mensen als Marianne Elsjan, Henk Kamp, Marc van der Meulen en Willard van den Berg. Weer een mooi staaltje werk! Nog maar 22 te gaan. Kom aan het eind van het jaar maar weer kijken!

Nog een paar kleine verberteringen
Tegelijkertijd kiest Overijssel er voor om dit jaar nog een klein ontwikkeltraject uit te voeren. Naast bovengenoemde collega's gaan we dat doen met Erwin Dekker (Blauwe Brug), Stefan Wijnberg (OBD), Jouke de Vries (Enschede) en Eddy Hamoen (iiccii). Er zijn nog aantal kleinere zaken die rond de huisstijl nog verwerkt moeten worden en ook het aantal opties rond sociale media zal worden uitgebreid. Daarnaast willen we graag gebruik gaan maken van de Iphoneapp van Cubiss. In het najaar hopen we die verbeteringen afgerond te hebben en zullen we die als eerste in de Bibliotheek Enschede laten zien. Kom daar dus in najaar ook kijken!

En dan stoppen we er mee…
Maar om eerlijk te zijn: dan stopen we er ook mee. Dan hebben we genoeg ontwikkeld. Huh, genoeg ontwikkeld? Ja, u leest het goed. Vanaf dat moment verwachten we dat Bibliotheek.nl zoveel snelheid heeft gemaakt dat deze vanaf medio 2012 op gelijk niveau zit met hun website-as-a-service (WAAS). En zodra dat zo is, heeft het geen zin meer om eigen ontwikkelingen te financieren. Dan moet je er met elkaar voor kiezen om gezamenlijk op te trekken. Kom daar volgend jaar dus eens kijken!

En zo trekken we met de Overijsselse bibliotheken verder. Stapje voor stapje te toekomst in. Vast, zeker en met een leuke snelheid. En bovenal met samenwerking. Met elkaar en met de rest van Nederland. Alleen samen heb je hier toekomst.

Geen opmerkingen: