vrijdag 27 mei 2011

#minderboeiendeboeken


Het was gisteravond aan het begin van de avond. Ik zag een rare tweet met een net verkeerde boektitel voorbij komen van mijn collega Michael de Jonge. Binnen enkele minuten volgden er nog een aantal. Heel even dacht ik nog dat dit een eenmansactie was van mijn taalminnende collega. Later op de avond zag ik nog meer collega's voorbij komen. Langzaam werd het mij duidelijk dat het hier om een virale grap ging.

Voorbeelden?
De geeuw van mijn vader van Geert Maf
Mijn kruis tocht in spijkerbroek
Komt een vrouw bij de dochter
De man die zijn hoed voor een vrouw hield
Nou ja, en begint u zelf nu maar te verzinnen...

En al die titels dus vergezeld van de hashtag minderboeiende boeken. En jawel, dan wordt je trending topic. Op moment van schrijven zijn er zo'n 4.500 tweets bekend. En inmiddels is er ook al een site geopend: minderboeiendeboeken.nl.

Grappig. Binnen 24 uur is iets een gezelschapsspelletje van honderden mensen. Mensen die elkaar volstrekt niet kennen en heel even één ding gemeen hebben: een taalgeintje uithalen met boektitels.

Overigens is deze hype na 24 uur al weer voorbij. De internetgemeenschap is inmiddels begonnen aan #minderboeiendesongs. Ook dat houden we waarschijnlijk wel weer een dagje vol. En dan is het weer tijd voor de volgende hype. Het is een gekke wereld.

Geen opmerkingen: