zaterdag 12 februari 2011

ejtnaJ gaz snee nemiurp negnah?


ejtnaJ gaz snee nemiurp negnah? Heeft meneer Deckers zijn pillen niet geslikt? Leert hij een vreemde Slavische taal? Welnee, niks van dit alles. Het is de zin "Jantje zag eens pruimen hangen", maar dan met alle woorden omgedraaid. Onze dochter Marieke (11) heeft de gewoonte om hele zinnen om te draaien. Het zinnetje "Jantje zag eens pruimen hangen" wordt dan: "ejtnaJ gaz snee nemiurp negnah".

En dat doet Marieke dus uit haar hoofd en zonder erover na te denken. Dat is ooit in een zomervakantie begonnen met een vriendinnetje. Ze wilden een geheimtaal. Een hele vakantie lang hebben ze zo gepraat. En dat is dus wat uit de hand gelopen.

Daarnaast vindt Marieke het leuk om gedichtjes uit haar hoofd te leren. Dat heeft ook wel te maken met het feit dat ons toilet er vol mee hangt. Die twee heeft ze gecombineerd. En dus zegt ze "Jantje zag eens pruimen hangen" maar achterstevoren op. Met de vraag aan papa of hij dat niet op zijn website wil zetten, zodat zoveel mogelijk mensen het kunnen zien.

Alsjeblieft Marieke!

11 opmerkingen:

Stefan Wijnberg zei

!tcepser

Annemarie van Essen zei

Wow Marieke... Dat is op z'n minst indrukwekkend!

Nan van Schendel zei

Wat 'n talent! We hebben er hier in huis met bewondering naar geluisterd en gekeken. De jongelui zoeken nu 'n tooltje om 't filmpje terug te laten draaien zodat ze kunnen horen hoe 't in gewone mensentaal klinkt. [ze zijn gewoon jaloers :-)]

Mark Deckers zei

@Stefan: !tknadeb
@essen2punt0: ik breng de complimenten over
@Nanvanschendel: wie bij Youtube zoekt op achteruit praten, vindt een uitzending van Kopspijkers waar ze dat laten horen.

Steenbreek zei

Charlotte Mutsaers doet dit ook. Je dochter vindt dit vast wel leuk, vooral de laatste minuut of zo Mutsaers bij van Dis

Bas van Houwelingen zei

Ontzettend leuk en een geweldige prestatie. Zeker om het zo voor te dragen of het de gewoonste zaak van de wereld is.

HermaL zei

nekcik! achterstevoren schrijven is al zweten, laat staan zo spreken. ik zat met open mond te luisteren. dit verslaat de onomatopee. wat is nou 'ote boe', vergeleken bij dit mysterieuze klankgedicht? doorgaan Marieke!

Hendrika zei

Dt s ng ns ghmtl: k vrst r hlml nts vn... .
Ptj f vr Marieke!!

Karin zei

Wat knap zeg. Misschien hieronder nog een nieuwe schrijftaal voor haar? Alhoewel, daar is niets geheims aan.

Vlgones een oznrdeeok op een Eglnese uvineretsiet mkaat het niet uit in wlkee vloogdre de ltteers in een wrood saatn, het eing wat blegnaijrk is is dat de eretse en de ltaatse ltter op de jiutse patals saatn.
De rset van de ltters mgoen wllikuerg gpletaast wdoren en je knut vrelvolgens gewoeon...

Mark Deckers zei

leeh gre tknadeb voor ella seitcaer!!!!!!! sejteorg ekeiraM

Unknown zei

Gaaf! Vroeger liepen er hier ook twee gasten rond in Middelburg, die dat tot op bizar niveau beheersten. Knap!