donderdag 3 februari 2011

Tjonge wat een lol...

jaar van de chemie
Foto's die net uit de toon vallen. Daar hou ik wel van. En dit is er weer zo één. Genomen door de goede fotograaf Martijn Beekman en afgelopen zaterdag geplaatst in de Volkskrant.

2011 is het jaar van de chemie. Uitgeroepen door de Verenigde Naties. Nu ja, de zin daarvan ontgaat me een beetje. Maar het jaar mocht geopend worden door een aantal BN'ers. In dit geval Maxime Verhagen als minster van Economische Zaken en Landbouw en Hans Wijers als bestuursvoorzitter van Akzo Nobel. Ze worden geflankeerd door de directeur van het NWO en de directeur van de KNAW.

Voor de opening is iets ludieks bedacht. Er moet een proefje worden gedaan. Dus worden de heren in een heuse stofjas gehesen. Stofjassen met hippe kleurtjes. Je hoort de mannen grapjes maken over "hun" politieke kleur als ze de jas aantrekken. "Ja, doe mij die groene maar. En Hans neem jij die paarse maar, daar was jij toch van?"

En dan moet het proefje ook nog uitgevoerd worden. De directeur van het NWO weet wat er gaat gebeuren en slaat met zijn handen maar vast op zijn dijen: dit wordt lachen. Verhagen staat er toch wat bedremmeld bij. Je hoort hem denken: "dit soort openingen hoefde ik nooit te doen toe ik nog minister van Buitenlandse Zaken was.... Toen dineerde gewoon met de europese ministerraad."

Hans Wijers is met zijn gedachten al weer bij de volgende grote beslissing die hij voor Akzo moet maken. Maar ach, zometeen begint de borrel en het grote netwerken weer. En dan zijn deze jongens ook weer blij.

Aan alles is gedacht. De proef met de maatbeker staat op een wankel tafeltje. Maar ook daar is gauw een fleurig doekje over heen gegaan. De maatbeker wordt gefilmd en op de achtergrond met een beamer groot weergegeven. In de zaal zitten een paar honderd mensen die allemaal denken: zometeen komen de drankjes en de bitterballen.

En dat allemaal in één foto. Knap staaltje werk.

2 opmerkingen:

bonbonblogje zei

misschien ook in figuurlijke zin: jaar van de chemie? als iedereen een beetje meewerkt aan een positieve en inspirerende mengelmoes, that would be nice!

Mark Deckers zei

@bonbonblogje: Welkom hier! Ja, dat vind ik een mooie insteek. EEn positeive en inspirerende mengelmoes.