zaterdag 22 januari 2011

Kus


Kus

Met je lippen open je een verleden
dat ik had weggestopt in mijn
dagelijkse agenda

Proef de vergleden momenten
als zout in mijn brave pap
kruidt mijn honger
met je eeuwig voedsel

Ik leef.
Ik leef, ik voel het
je ademt een oostenwind
in mijn verkleumde lijf

ik zweef met jou maar
heel alleen de nacht in
je hebt me gemaakt

met je kus


Gedichtendag komt eraan. Donderdag 27 januari is het zover. U kunt dus maar beter voorbereid zijn. En daar ga ik u vandaag mee helpen.

Een tijdje geleden maakte ik namelijk kennis met een dichtende directeur. De dichtende directeur: het lijkt een titel van Suske en Wiske maar het gaat over Wouter van Heiningen, directeur van de Bibliotheek Maassluis / Midden-Delfland.

Hij heeft in december een nieuwe dichtbundel uitgebracht onder de titel “Je hebt me gemaakt met je kus” Een bundel met louter liefdesgedichten. Naast de gedichten Wouter van Heiningen bevat de bundel ook een aantal gedichten/korte verhalen van Alja Spaan.

De achterflap meldt “In deze bundel verkennen Alja Spaan en Wouter van Heiningen alle vormen van de liefde. Soms ligt de nadruk op lichamelijke liefde en soms op de liefde van hart en hoofd.” Nou, die tekst klopt heel aardig. Een mooie combinatie van liefde, spanning, verlangen en vervulling.

Voor alle mensen die nog een orgineel Valentijnscadeau zoeken, is dit een prima aanrader. Je kunt bundel bestellen bij Wouter zelf via woutervanheiningen@yahoo.com voor € 12,50. Kun je er ook nog een originele tekst door dichtende directeur zelf in laten zetten.

Wouter van Heiningen heeft een leuke eigen website waar je hem ook kunt volgen.

Foto: CourtneyCarmodie

3 opmerkingen:

ank zei

via de website van Wouter kwam ik bij jou Mark , en zo weer terug.
Cirkeltje is altijd rond
natuurlijk

Annemarie van Essen zei

Dank voor weer een prachtig gedicht!
Bijzonder hoe tekst zo weet te raken.

Mark Deckers zei

@ank: wat leuk je hier te ontmoeten. Wat een leuke blog heb jij!
@essen2punt0: alle eer aan Wouter, en kopen die bundel!