woensdag 19 januari 2011

25% van al mijn collega's en kennissen kreeg een andere baan in 2010

Ik gebruik LinkedIn als een handig kaartenbakje. Hoef je zelf niet alle gegevens bij te houden. Dat doen je kennissen en collega's zelf. In mijn digitale kaartenbakje zitten een kleine 400 namen.

LinkedIn stuurde mij gisteravond een berichtje dat 105 van mijn contacten in 2010 een andere baan hadden gekregen. Eerst dacht ik, "dat kan niet". Toen keek ik eens goed naar de fotootjes (zie boven) die LinkedIn meestuurt. En verrek, ja die zijn allemaal van baan veranderd of echt een plekje opgeschoven in hun eigen organisatie. En ja, soms ook minder leuke redenen: een faillissement of reorganisatie.

Dit jaar ben ik 12,5 jaar in dienst bij mijn huidige werkgever. Dat lijkt lang. Maar wel in mijn 5e functie. Je leven lang hetzelfde doen? Volgens mij wordt het een zeldzaamheid.
En kijk straks in de kantine even om u heen: 25% heeft volgend jaar een andere baan.

Geen opmerkingen: