dinsdag 6 juli 2010

De vlag uit: Deltion sluit 9.000 studenten aan op Biebsearch

Heet van de naald. Een paar uur geleden kreeg ik het telefoontje waar de onderhandelingen mee afgerond werden. Om eerlijk te zijn, ik zat op het terras van de pizzeria toen ik de laatste afspraken maakte.

En het nieuws is dat vanaf volgend jaar alle 9.000 studenten van het Deltion College aangesloten worden op Biebsearch. Na een aantal pilotjaren staat er nu een mooie dienstverlening en is de tijd rijp om flink uit te breiden. Tot nog toe maakten 2.000 studenten van een beperkt aantal voltijds opleidingen gaan we nu door naar alle voltijds en deeltijds studenten. Daarmee is ROC Deltion de eerste ROC in Nederland die alle leerlingen aansluit op Biebsearch.

De onderhandeling is op hoofdlijnen nu klaar. Op details moet er nog wel wat ingvuld worden. Deltion was al één van de eerste ROC's waar Biebsearch mee startte en tevens de ROC die de eerste livekoppeling maakte tussen de bibliotheekzoekmachine Aqaubrowser en de Elektronische Leeromgeving N@tschool.


Houd deze school dus maar weer in de gaten. Ik heb zo'n vermoeden dat hier weer mooie dingen gaan gebeuren. En voor ons Biebsearchteam natuurlijk een prachtige opsteker.

Uiteraard nu ook weer dank aan alle mensen die er hard aan getrokken hebben: Tineke van Ham, Jelle Kooistra, Marcel Mentink en Nicole Giling.

4 opmerkingen:

Annemarie van Essen zei

Hiep Hiep! :)
Dat is een prachtig besluit van een evenzo spannend, prachtig, bijzonder en inspannend Biebsearchjaar! :)

Annemarie van Essen zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Linda zei

Mijn welgemeende felicitaties aan het hele team. Leuk om dat zo voor de vakantie te horen. Worden alle inspanningen beloond.

Mark Deckers zei

@essen2punt0, @linda: het is inderdaad een spannend en enerverend biebsearchjaar. Veel puzzelstukjes lijken op het juiste moment bij elkaar te komen.