woensdag 21 juli 2010

Het nieuwe kamperen

De afgelopen dagen heb ik als start van de vakantie een paar nachten gekampeerd met onze twee jongste dochters. Domweg op de camping aan de overkant van de IJssel in Deventer. Het weer was te mooi om ingewikkeld te doen. En dan ook nog gewoon met een koepeltentje en met een eenvoudige kampeeruitrusting. Hoewel ik luxe niet schuw, blijf ik toch zo blij als een kleine jongen als ik koffie mag zetten met zo'n gasbrandertje. En tja, kinderen vinden het gewoon leuk om een beetje rond te sjouwen en af en toe een beetje te zwemmen. En dan doe ik graag een paar dagen mee.

Ik vind het altijd opvallend hoeveel mensen je spreekt op een camping. In die paar dagen dat ik kampeerde sprak ik mensen uit Australië, Frankrijk, Duitsland en allerlei plaatsen in Nederland.

Maar de ontdekking van dit jaar was voor mij wel internet op de camping. De camping waar ik stond had één ster. Weinig voorzieningen maar één ding was er en het was gratis: internet.

Nee, dames en heren, ik had geen laptop bij me. Maar ik kan rustig stellen dat ik één van de weinigen was. Op weg naar het toiletgebouw zou het er zomaar zo aan toe kunnen gaan.

Bij de eerste tent:
"Nee, we kunnen nog wel even blijven staan. En er komt geen bui volgens buienradar dus vanavond gaan we barbecuen hoor. Er zit overigens een slager iets verderop, zag ik op Googlemaps".

Een plek verder. "Oh look, Mathilda. Randall has sent pictures of his grandson. Come overhere and look! This evening we will skype him!" "By the way: Heinrich has sent us an e-mail that he would be pleased to invite us in Leipzig. Something for next week?"

Weer een plek verder.
"O, Mien, we moeten morgen toch naar de Aldi . Er is zo'n externe harddisk in de aanbieding. D'r zit ook een Aldi hier in Deventer. Dus morgenochtend rijd ik daar even langs."

En dan de laatste plek voor het toiletgebouw.

"Nou jongens, ga nou eens achter die laptop weg. Ga lekker zwemmen, hierachter! Jullie hebben de hele reis al achter dat scherm gezeten! We zijn toch niet helemaal naar Deventer gereden om alleen maar een filmpje te kijken? Wil er dan echt niemand met mij badmintonnen?" "Toe nou pa, nog één deel Lord of the rings en dan zijn we klaar...."

Zo, het toiletgebouw weer gehaald. Even rust. En straks weer lekker koffie zetten. Met mijn gasbrander. En diep in mijn hart weet ik: een laptop wordt straks een vast onderdeel van de vakantieuitrusting.

2 opmerkingen:

Almar zei

Geweldig! En dat allemaal in onze voortuin (ik vond het al onrustig de afgelopen dagen ;-))
Veel plezier voor de rest van je vakantie 2.0!

Mark Deckers zei

@almar: mag ik zeggen dat je dan een grote voortuin hebt? En leuk die strandjes aan het eind van je tuin! Wellicht dat er nog wel ander 2.0vakantieervaringen volgen.