donderdag 4 juli 2013

Neuh, dit is niet gnarly maar corny

Facebook Is The Opium Of The People

Laatst zat ik met een paar collega's sinds lange tijd weer eens om tafel met oud-collega Jeroen. Jeroen is een leuke gozer die er lang over doet om volwassen te worden. Hoewel de 40 nadert blijft hij maar windsurfen en dj'tje spelen. Jeroen verkeert dan ook in hele andere kringen dan al die serieuze mensen zoals wij.

En dus praat Jeroen ook de taal van hele andere kringen. Hoewel ik wist dat je geen "cool!" meer mag zeggen maar "vet!" bleek ik toch al weer een aantal taalgeneraties achter te lopen. Nee joh, als je nu iets 'vet!' vindt, dan zeg je dat iets 'gnarly' is. Het liefst 'fuckin' gnarly'. En als het een beetje suf is, zeg je 'corny'

Jeroen schudde nog eens even met zijn hoofd en zijn oordeel was helder: dit komt nooit meer goed. Weet je, zei hij, wat je nog kunt doen is gewoon de 'urban dictionary' uit je hoofd leren. De 'urban wat?' zeiden we nog.

Maar hij bestaat echt. Voor alle pensionado's, mutsen, nitwits en andere suffe mensen zoals wij: de urban dictionary.

Verrijk uw woordenschat met woorden als screwevenir, glassholeseat gypsie en afghanican en nog zo'n paar honderdduizend 'urbans'. Raadpleeg de Urban Dictionary.

Soms denk ik echt dat ik oud word. En dat denkt Jeroen ook. Dankjewel Jeroen.

Foto: Taco Ekkel

Geen opmerkingen: