zondag 14 juli 2013

De schreeuwende behoefte aan publieke ruimte, opinie in AD/Utrechts Nieuwsblad

Opinie AD Mark Deckers

Soms lopen dingen bijzonder. Via-via-via kreeg ik afgelopen week contact met het Algemeen Dagblad/Utrechts Nieuwsblad. Hoe ik aankeek tegen de grote investeringen in de Utrechtse bibliotheek. Tja, vragen aan een bibliothecaris hoe hij het vind dat er een nieuwe bibliotheek wordt gebouwd lijkt natuurlijk een vraag naar de bekende weg.

En dus stond gisteren bovenstaande artikel paginagroot in het AD/Utrechts Nieuwsblad. Je kunt op de foto klikken om het nog groter te zien.

Er zullen ongetwijfeld reacties komen op dit artikel in de trant van: "ja maar, ons belastinggeld" of:  "geen bouwput maar bodemloze put". Reacties die ik snap. De financiĆ«le kaders zijn de afgelopen jaren flink onder druk gekomen. Ik wil wel graag betogen dat bibliotheken solide partners zijn, dat zij zeer zorgvuldig met gemeenschapsgeld omgaan en er in slagen veel burgers iets mee te geven voor de kwaliteit van hun leven. Ik ben niet iemand die alleen maar zegt dat we meer moeten uitgeven. Ik heb de afgelopen jaren bezuinigingsplan na bezuinigingsplan gemaakt. Een stad die durft te investeren is een verfrissende tegengeluid. Ik bepleit dat dat geen geldsmijterij is  maar een solide belegging voor de toekomst. Andere steden die al eerder het goede voorbeeld gaven zullen die investering van harte onderschrijven.

Reageren kan nog tot vanmiddag 15.00 uur naar reageren@ad.nl Van harte aanbevolen.

Geen opmerkingen: