dinsdag 16 juli 2013

Smakelijke crowdfunding


Hoezo crisis? Er best nog geld te vinden. Kijk maar eens naar dit smakelijke voorbeeld van crowdfunding. Deze week liep ik door de binnenstad van Groningen en trof ik bij een pand dat aan het verbouwen was deze poster aan. Met een glimlach las ik hun aanbod. En als het Toetjesparadijs al zo aan investeerders zou kunnen komen, hoe makkelijk zou dat dan voor ons zijn?

Ik zie wel voor me dat een Makkelijk Lezen Plein ge'crowdfund' kan worden door ouders en onderwijs. Ik zie wel voor me dat leden boeken mogen adopteren (als we het afschrijven, krijgt u het alsnog) en als ik het goed heb, heb ik ook wel eens gehoord van een bibliotheek waar je een kast kon sponsoren.

De kunst lijkt me om een actie 'zacht en verleidelijk' te houden. Daarmee bedoel ik dat de actie niet als een bedelactie moet overkomen en dat de actie een aardig 'knuffelgehalte' moet hebben. Investeerders in het Toetjesparadijs ontvangen rente over hun investering en een aantal toetjes cadeau.

Iemand  goede idee├źn?

Geen opmerkingen: