zaterdag 20 juli 2013

Brommers kieken

kreidler 1
 
Zittend op hun brommer wanen ze zich weer zeventien. De leeftijd waarop ze die Kreidler kochten. Allebei ouder geworden: de berijder en de brommer. En allebei met gebreken. Maar zodra ze weer op hun buikschuiver zitten, komt de bravoure van de zeventienjarige weer terug.
 
Een paar weken geleden was ik op stap met  inmiddels oud-collega René van der Have. René heeft een voorliefde voor brommers. Solexen en Italiaanse sportbrommertjes. En als je brommers hebt, krijg je brommervrienden. Of andersom, zoiets was het bij René.
 
Al paar jaar maak ik elk jaar wel een brommeruitstapje op de brommers van René. Bij René krijg ik het gevoel dat hij groot is geworden en toch de jongen in zichzelf heeft weten te conserveren. Zo nam hij me dit maal met zijn brommervrienden mee naar de Internationale Kreidler Dag in Neede (ja zoekt u maar even op, op de kaart). Het internationale karakter is wel dat er een aantal zwaarlijvige Duitsers met hun luidruchtig brommers even de grens over wippen om om half twaalf 's ochtends met bier te starten.
 
Toch staan er zo'n 400 brommers te glimmen op die dag. Die vervolgens 80 kilometer met elkaar gaan toeren. 400 volwassen kerels (en 2 dames) van bijna allemaal boven de 50. 
 
Kreidler: de poor man's Harley. Iets minder pk's maar veel meer lol. 
 
Bedankt René, volgend jaar weer.
 
Bekijk ook de hele set:
 

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Reactie René:
Taxirijder Deckers is deze dag onderweg voor eigen plezier en kenmerkend voor hem: gretig en snellerend op een handgeschakelde driebak Rizzato met Minarelli blok. De foto’s kun je bekijken met de ‘Aarsman’blik en dan kom ik tot de ontdekking dat ik tweemaal op een foto sta. Prachtige foto’s gemaakt op een stralende dag. Zeker een herhaling waard!

chenlina zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.