vrijdag 4 februari 2011

Primeurtjes rond Boekenliefde.nl

Het aantal gerigistreerde gebruikers van Boekenliefde.nl loopt snel op. De teller is hard op weg naar 5.000 mensen die zich via deze site laten attenderen op het verlopen van de uitleentermijn. Grappig om te zien dat eerdere publicaties op het web, hebben geleid tot een leuk interview in het nieuwste nummer van Bibliotheekbladmet Kees den Boogert, maker van Boekenliefde.nl Voor mij reden om weer eens contact te zoeken met Kees den Boogert en te kijken wat er in de tussentijd gebeurd is.

Overleg Bibliotheek.nl
Boekenliefde.nl heeft overleg gehad met Bibliotheek.nl over een mogelijke samenwerking. Om eerlijk te zijn, dat ziet er niet slecht uit. Moet toch gek lopen wil er niet een koppeling komen tussen deze partijen.

Goedlopende app
Boekenliefde heeft inmiddels een heuse "app", gemaakt door tweedejaars geneeskundestudent Hans Pinckaers.

Whyilovethisbook
Boekenliefde.nl gaat een mooie onbevangen weg. Wat lijkt de wereld toch simpel als niet aan allerlei instituten vast zit. Kees den Boogert meldde mij dat hij een samenwerking aangaat met Whyilovethisbook.com. Een jonge site die via korte videoberichten mensen zelf laat uitleggen waarom dat ene boek zo goed was.

Wat ik leuk vind om te zien is hoe Kees den Boogert zijn eigen communities bouwt en aan elkaar koppelt. Van boekenliefde naar app, en van app naar whyilovethisbook. Ik ben benieuwd wat weer een volgende stap wordt. En voor het overige wens ik bibliotheek.nl veel succes met het zo snel mogelijk koppelen met deze slimme gast waar we nog veel van kunnen leren. Blijven volgen dus.

4 opmerkingen:

di2lib zei

Toevallig kwam vanmorgen in een gesprek de App langs waar je aan refereert (die heet Bieb, niet te verwarren met die andere app, "De Bibliotheek" van Cubiss). In dat gesprek werd gemeld dat de Bieb-app ook al ruim 7000x was gedownload in de Appstore. Wel het overgrote deel op de dag dat deze App gratis was, maar het geeft wel aan dat er behoefte is.
Verder ben ik het helemaal met je eens dat bibliotheek.nl dit soort ontwikkelingen moet stimuleren door zo snel mogelijk open interfaces naar de (open) data van de bibliotheken beschikbaar te stellen.

Marc zei

Hallo Mark,

Leuk dat je www.whyilovethisbook.com neoemt, dank.

En we gaan inderdaad een samenwerking aan met boekenliefde.nl, zodat mensen geschreven EN video boekrecensies kunnen bekijken.

Groet, Marc

Unknown zei

Mooi!

Mark Deckers zei

@Johan: ...verder ben ik het helemaal met je eens dat bibliotheek.nl dit soort ontwikkelingen moet stimuleren... hoort zegt het voort!
@Marc: Welkom hier. Succes met whyilovethisbook. Mooi initiatief en zorg voor een mooie koppeling met bibliotheken. We doen graag mee. Zoek gerust contact om daar samen met bibliotheken dingen rond te organiseren.
@edwin: hear hear! Lang leve de vrije jongens.