maandag 6 december 2010

Muziekweb op white label : Op weg naar Maastricht : deel 3


Muziekweb: het is een ijzersterke partner in onze branche. Hét muziekgeheugen van Nederland. Als het daar niet is, bestaat het niet. Naast een ijzersterke collectie beschikt Muziekweb ook over allerlei muziekspecialisten. Welke bibliotheek in Nederland heeft zowel specialisten voor klassieke muziek, jazz en popmuziek? Die zijn op de vingers van één hand te tellen.

Tja, en dan hebben zo ook nog een mooie website met leuke informatie. Leuk allemaal, maar hoe zorgen we er nou voor dat we dat al die kennis en collectie op een goede manier in alle bibliotheken krijgen en op alle websites?

Het Webpresenceproject is om die reden een alliantie aangegaan met Muziekweb waarbij verschillende modules/widgets zijn gebouwd. Zo is er een module waarbij populaire muziek onder de aandacht kan worden gebracht. En natuurlijk ook weer één met klassieke muziek. Ook is er een stijlenkiezer waarbij collectieonderdelen onder de aandacht kunnen worden gebracht. Speciale thema's komen aan bod in een speciale themamodule.


Het leuke is dus dat modules die al eerder gemaakt waren qua techniek relatief eenvoudig opnieuw gebruikt kunnen worden. Daardoor ontstaat heel snel een palet aan mogelijke widgets/modules. Met deze modules maakt de bibliotheek Deventer vervolgens een themapagina Muziek. Deze pagina kan door elke bibliotheek gebruikt gaan worden binnen deze white label website. Nu kiest de bibliotheek de modules nog. Straks in de widget store bouwt de klant zijn eigen website.

Muziekweb zijn plek op alle websites. Wij hun kennis. De klant een mooie dienstverlening. Win-win-win.

Live vanaf 9 en 10 december. Inderdaad: we zijn nog hard aan het poetsen.

Geen opmerkingen: