vrijdag 3 december 2010

Augmented reality : Op weg naar Maastricht : deel 2

Expeditie Deventer_AR from Fabrique on Vimeo.

Augmented reality: veel mensen hebben erover gehoord en nog weinigen hebben er echt iets mee gedaan. Eén van de mooie extra’s die in het Deventer project Ideale Webpresence zat was het uittesten van Augmented Reality voor bibliotheken.

Dat is uitgewerkt in een heuse game met Augmented Reality (AR). De game heet Expeditie Deventer. In het filmpje vind je een korte uitleg. Het komt er op neer dat verschillende teams met AR-telefoon door de stad gaan om opdrachten op te lossen. Om die opdrachten op te lossen moet je gebruik maken van AR. Je werkt met een team dat zowel een binnendienst als een buitendienst heeft. Het buitenteam werkt met AR, het binnenteam werkt met internet en de collectie van de bibliotheek. Het onderwerp is de geschiedenis in Deventer.Ik heb de game mogen spelen en ik vond het zeer geslaagd en bijzonder spannend. Het was een race tegen de klok en tegen de andere teams. Een leuke combinatie van informatie en techniek. Van spelend-leren zo u wilt.

Deze game is niet onopgemerkt gebleven en is genomineerd voor DE prijs. DE prijs is een innovatieprijs van de stichting Digitaal Erfgoed Nederland. En deze prijs wordt 7 december bekend gemaakt. Zou een leuke opsteker zijn zo vlak voor Maastricht, niet waar?

Eén iemand moet toch wel apart genoemd worden. En dat is in dit kader Almar van der Krogt van Virvie. Hij is de geestelijk vader van dit idee. Al eerder hielp hij ons aan customer activity cycle en nu heeft hij Bibliotheek Deventer uitgedaagd tot deze stap.

Zelf ook een keer meedoen aan deze game? We kunnen vast wat organiseren in Deventer. Laat dat dan even weten via de reactiemogelijkheid van deze site. We zijn er trots op en laten het graag zien!

Zo en nu even duimen voor 7 december!

1 opmerking:

Hetty Odenthal zei

En ze hebben gewonnen, Mark!

Ik mocht ook een keertje meetesten. Het viel nog niet mee, het was die dag ijskoud en we hadden geen vingers meer over toen we terug waren in de bibliotheek.

Maar je ziet het, het was het waard!