dinsdag 21 december 2010

Bibliotheek.nl introduceert de innovatiekaart van Nederlandse Bibliotheken


Via verschillende twitterberichtjes werd ik geattendeerd op de innovatiekaart van Bibliotheek.nl. Deze kaart geeft een overzicht van de aansluiting op de landelijke innovatie door bibliotheekstichtingen. Op dit moment wordt ingezoomd op de aansluiting op de landelijke huisstijl en de digitale infrastructuur.

Met deze kaart wordt het vele werk inzichtelijk gemaakt dat Naomi Deegenaars met haar collega's doet. En ja, natuurlijk ben je altijd benieuw hoe jouw eigen provincie ervoor staat en hoe andere bibliotheekstichtingen het doen.

Het is allemaal net de lucht in. Dus er moet nog veel informatie toegevoegd worden. Maar het idee en de uitwerking vind ik prachtig. Nu nog even koppelen met de grote community bibliotheek20 en dan hebben we de interactie er om heen ook gelijk geregeld.

Snel kijken dus. En voor Bibliotheek.nl: duimen omhoog voor leuk initiatief en veel succes bij het verder onderhouden.

5 opmerkingen:

Unknown zei

Heel mooi deze kaart, en goed ook. Ik word alleen wel een beetje verdrietig als ik naar onze eigen bibliotheek kijk: geen enkele activiteit. Ik ga binnenkort eens navragen hoe dit zit en verwijzen naar deze kaart.

Mark Deckers zei

@Tiroka: Kan natuurlijk ook zijn dat alles er nog niet helemaal in zit hoor.

Naomi zei

Ha Mark,
Mooi dat je de Innovatiekaart ook hier onder de aandacht brengt. Het is een campagnesite dat beetje bij beetje geoptimaliseerd en aangevuld zal worden (ongeveer 1x per 2 maanden).

Correcties m.b.t. digitale bibliotheek kunnen aan mij worden geadresseerd: naomi.deegenaars@bibliotheek.nl.

Die m.b.t. grafische huisstijl aan Karlijn van der Lelij van de VOB: lelij@debibliotheken.nl.

PS: dank voor de credits, maar die geef ik gelijk door aan m'n collega's. Is resultaat van goed teamwork!

Bas van Houwelingen zei

Goed initiatief, geeft direct inzicht hoever we zijn in bibliotheekland op weg naar dé bibliotheek Nederland met één gezamenlijke stijl en uitstraling. Jullie (Overijssel) staan er al mooi gekleurd op.

Mark Deckers zei

@Naomi: dank voor de aanvulling. Lijkt me een pittig werkje. Misschien goed om bibliotheken zelf iets bij te laten houden en op die manier 2.0 elkaar op de hoogte te houden?
@Bas: Hmm, ik vraag me af op ik dit geblogd zou hebben als we er minder gekleurd op stonden ;-) Ja, ik weet het, selectief publiceren...