woensdag 22 december 2010

Muziekbank Overijssel verdubbelt uitleen CD's

uitleencijfers muziekbankoverijssel
In Overijssel hebben we nog een hele mooie bibliotheek onder de naam Muziekbank Overijssel. Vroeger gingen ze door het leven als CD-uitleen Drienerlo. Het is de voormalige muziekcollectie van de studenten van de UT Twente. Inmiddels is deze collectie ondergebracht bij de Bibliotheek Enschede. Een bibliotheek overigens die ook op het gebied van bladmuziek zijn partijtje heel goed meeblaast.

In 2009 zijn de Overijsselse bibliotheken begonnen met het aanbieden van deze collectie aan alle klanten. Door de collectie op te nemen in de Aquabrowsers zijn alle titels voor iedereen goed te vinden en via Zoek&Boek/Aanvragen is alles te bestellen. Tegelijkertijd is er een afkoopbedrag overeengekomen met de CD-uitleen waardoor de bibliotheken niet per item hoeven af te rekenen. En tot slot hebbe alle Overijsselse bibliotheken afgesproken om geen uitleengeld te vragen voor deze CD's. Kortom, een prachtige service voor veel muziekliefhebbers.

We hebben een klein beetje promotie gevoerd voor deze dienst en zie aan de uitleencijfers wat er gebeurd: ze verdubbelen binnen twee jaar tijd! Een dienst die langzaam terugliep en zelfs financieel in een gevaarlijke situatie terecht kwam is daarmee weer geruime tijd goed onder de pannen.

En uiteraard moeten we samen verder kijken naar de toekomst. Hoe je deze collectie gaat laten kantelen naar een digitale dienst a la Bib.fm. Tot die tijd ben ik gewoon samen met de 40.000 klanten in Overijssel die dit gebruiken gewoon hartstikke blij met deze fantastische service.

Geen opmerkingen: