donderdag 17 juni 2010

Zullen we weer eens een rechtzaak gaan doen, meneer Deckers?


"Zullen we maar weer eens een rechtzaak beginnen, meneer Deckers?" Die vraag kreeg ik gisteren. Zeker vanuit mijn ICT-achtergrond is het juridisch uitvechten van conflicten mij niet geheel vreemd. ICT-contracten hebben nog wel eens de neiging niet nagekomen te worden. Maar ditmaal kwam de vraag van onze juridische collega's die het merkenrecht behartigen.

Al geruime tijd is het merk Biebsearch gedeponeerd. Dat betekent dat je het beeld Biebsearch niet zonder onze toestemming mag voeren. Evenals dat je niet zomaar iets Biebsearch mag noemen. Bij het registreren zit een soort service. Die service is dat het juridische bedrijf bijhoudt of er mogelijk inbreuk op je recht ontstaat.

Het bedrijft wees op op het deponeren van het merk Biebkracht. Qua beeldmerk en naam ligt het dicht tegen Biebsearch. Niet zo vreemd trouwens met een landelijk beeldmerk en een branche die met regelmaat het woord "Bieb" gebruikt.

Het deed mij besluiten om toch maar eens even te kijken bij Biebkracht. En wat blijkt: het is een prachtig initiatief van onze Gelderse collega's. Een soort sociale community dus.

Zouden wij die een rechtzaak aan doen? Ik dacht het niet. Maar ik dank mijn juridische collega's dat ze me attendeerden op een prachtige site. Ben benieuwd waar die advocaten de volgende keer mee komen?

4 opmerkingen:

diriwout zei

die staat nu ook bij mijn bibliotheek favorieten.

Guus zei

Persoonlijk had ik voor de naam Biebpracht gekozen.

Anneke Manche (De Werkplaats) zei

Dag Mark, reuze blij met je positieve aandacht. Biebkracht wil meer zijn dan een social community, het heeft het expliciete doel om kennis te delen en te ontwikkelen gericht op actueel state of the art bibliotheekwerk. SGB/BSG,LibSchool en OU werken daartoe samen. We staan nu nog aan het begin, maar we zien veel perspectief.
Kracht en pracht...
door de bibliotheek!

Mark Deckers zei

@diriwout: Mooi!
@Guus: Tja, namen...
@Anneke: Dank voor je toelichting en succes! Ik vond het wel grappig dat wij op deze manier op elkaar gewezen werden!