zaterdag 12 juni 2010

GoogleTrends

Soms stuit je zomaar op leuke dingen. In een al oud artikel zag ik een plaatje staan met een vergelijking. Ik keek nog eens goed. Wat was dat? Het heet GoogleTrends. Met GoogleTrends kun je vergelijkingen maken tussen onderwerpen op basis van hun webtraffic. Het bestaat vast al wat langer, ik loop er nu toevallig tegen aan.

In het plaatje vind je bijvoorbeeld een vergelijk tussen Microsoft, Apple en Google. Uit de webtraffic weet Google bijvoorbeeld ook de belangrijkste topics te pikken. Tenminste, de topics die de meeste webtraffic genereren.

Probeer het maar eens met Wilders, Rutte en Balkenende. Levert leuk dingen op. Leuk speledingetje, maar goed te gebruiken bij trendanalyses. Die stop ik in mijn rugzakje met handige sites.

Leuk voor een regenachtig weekendmoment. En welke leuke combinaties vonden jullie met GoogleTrends?

Geen opmerkingen: