dinsdag 15 juni 2010

Etnische registratie, alle buitenlanders registreren?


Jawel, het staat er echt: Etnische registratie van iedereen, inclusief de vermelding Antilliaan. Dit gaat over het partijprogramma van de Partij voor de Vrijheid. In het hoofdstuk Veiligheid op pagina 11. Tussen "preventief fouilleren in het hele land" en "geen alcohol in het verkeer".

Humberto Tan wijst op deze uitspraak in het partijprogramma van Wilders bij Knevel en Van den Brink. Jan Marijnissen zit ernaast en zegt nog: "je moet de politiek in". En dat is erg. Dat Humberto de politiek in moet om zijn buitenlandse afkomst te beschermen.

Etnische registratie. Dat klinkt heel eng. En dat is het ook. Waarom willen we dit vastleggen? Waarom willen we dit gegeven gebruiken? Wat gaan we ermee doen?

Aaf Brandt Corstius wijdde er maandag haar collumn aan in de Volkskrant. Vijf blanke mannen praten met een kleurling, door Andries Knevel nog netjes aangeduid met "mensen met een andere culturele achtergrond".

De voorpagina van de kranten haalt het niet. Ik zie geen koppen: "Wilders wil alle buitenlanders registreren." Want dat is wat hij zegt. En ik zie geen hordes protesterende mensen. Geen kaartenactie, geen boycot, niks. Sterker nog: "we moeten de uitslag respecteren, hij moet de kans krijgen te regeren."

Ik ben blij met onze democratie en ik ben blij dat ik er wat over mag zeggen.

Ik wens ons land veel wijsheid.

10 opmerkingen:

Astrid zei

Kom, help me even, d'r was toch ergens in de jaren 30 ook een gevalletje van 'registratie' die we niet al te serieus namen, maar die vrij ...eh... pijnlijke gevolgen voor sommige bevolkingsgroepen bleek te hebben. Wat was dat toch ook weer...

Maar het is en blijft natuurlijk zoals Wilders zelf het hardste riep na de uitslag: een overwinning op de democratie!

Tekenen kan nog.

Mark Deckers zei

Die vergelijking met Duitsland ligt voor de hand maar is ook wel gevaarlijk. Wat mij zorgen baart is dat het bij deze partij gaat om wat je moet zeggen om veel mensen achter je aan moet krijgen. En als je veel mensen achter je aan krijgt mag je beslissen. Het is inderdaad een overwinning OP de democratie. Zelfs idealen zijn dan niet genoeg meer...

Jan Kaldenbach zei

Op Artikel7.nu een prima stuk met de titel Etnisch registreren, niet doen.

Wie naar de site van de PVV surft, kan het De agenda voor hoop en optimisme(!) downloaden, waar op dertien terreinen in heldere, éénregelige zinnen de speerpunten staan uitgewerkt. Een kleine selectie:
‘Geen TBS!’; ‘Geen taakstraffen!; ‘Heropvoedingskampen!’; ‘Etnische registratie van iedereen. Inclusief vermelding ‘Antilliaan’!'; ‘Criminele Antillianen sturen we terug!’; ‘Vrijheid van onderwijs is een grondrecht!’; ‘ .. maar islamitische scholen gaan dicht!’; 'EU: Turkije er in, Nederland er uit'; 'De Nederlandse Antillen en Aruba alsnog uit het Koninkrijk'; 'Stoppen re-integratie'.
Overwinning voor de democratie? Ammehoela!

Miko Flohr schreef hierover een rake brief aan 'de geachte PVV-stemmers'. Ik kan mij zijn boosheid goed voorstellen.

Cecile Bol zei

En wat natuurlijk terecht in de column en op andere plekken nu wordt gezegd: waar waren de journalisten en de politici van andere partijen tijdens de campagne? Waarom is dit feit niet al eerder door journalisten aangekaart? Spannende tijden inderdaad en ook ik wens mijn land veel wijsheid.

Astrid zei

@Kaldenbach: Het spijt me dat het cynisme niet duidelijk genoeg hoorbaar was in m'n geschreven woorden. Humor is een kwetsbaar ding. Natuurlijk is Wilders' democratie een gotspe. Ik sluit me aan bij Cecile: ik wens ons land veel wijsheid.

Mark Deckers zei

@Kaldenbach, @cecile bol, @astrid: geluid roept tegengeluid op. Laten we hopen dat nuchter verstand weer terugkeert na het voetbal.

Anoniem zei

ik krijg kippenvel van dat woord, voor ik mij ga registreren zoek ik eerst een blanke man( voor de achternaam) scheer ik mijn hoofd kaal en neem een blonde pruik, eng he, als je niet mag zijn wat je bent.

Mark Deckers zei

@anoniem: Tja, wat moet ik hier nog aan toevoegen....

Anoniem zei

Ik ben vóór registratie van alle gemaakte onkosten door allochtonen en asielzoekers,wat is daar mis mee?.Er wordt tenslotte ook uitgerekend wat uitkerinmgsberechtigden en aow-ers kosten... ziekenfondsen rekenen op grote schaal uit wat bepaalde klanten kosten,en daarna worden premies uitgerekend.Umberto Tan moet ook eens kritiek of een mening ventileren als het om de nieuwe president van Suriname ,zijn vaderland,gaat ...tenslotte is dat een voorbestrafte drugshandelaar en aangeklaagd voor moord...DAT is andere koek!

Mark Deckers zei

@anoniem: ik ben blij dat ik in een land leef waarin ieder zijn zegje mag doen. Ik geloof in een land waar voor iedereen ruimte is. Waarin niet iedereen "wat op hoeft te leveren". Waarin geïnvesteerd wordt in menselijkheid. Of dat nu een goede plek in een verzorgingshuis is, een goede behandeling voor een zieke of een goede ondersteuning voor een allochtoon.