vrijdag 5 februari 2010

Overijssel stimuleert digitale diensten


Vanochtend werd in de "ideale" bibliotheek van Delden de aftrap gegeven voor een nieuwe provinciale promotiecampagne. Een campagne waarbij we via een directmailactie de mensen in onze provincie wijzen op een flink aantal nieuwe diensten.

Wat zijn die diensten?

Tip 1: Gastlenerschap
Als je iets leent in Hengelo kun je het in Enschede inleveren. Als je in Deventer bent, maar in Wierden lid, kun je nu ook in Deventer lenen. Je lidmaatschap van één bibliotheek is plotseling het lidmaatschap van alle 25 bibliotheken! Superwinst!

Tip 2: Gratis bestellen van 60.000 cd's
Overijssel bezit de op een-na-grootste CD-collectie van Nederland. Die zit bij de stichting CD-uitleen die is ingehuist bij de bibliotheek Enschede. Al die CD's zitten in onze aquabrowser. We hebben een afkoopregeling met de CD-uitleen en elk lid van de bibliotheek kan gratis alle CD's bestellen. De CD wordt gratis gebracht naar de bibliotheek van keuze.

De CD-uitleen leent op dit moment 400% meer uit dan vorig jaar. En kun je nagaan, we hadden nog niet eens reclame gemaakt. Die jongens gaan het druk krijgen!

Tip 3: AO-boekjes
De AO-boekjes kende u natuurlijk al. Daar hebben we hier al veel woorden aan vuil gemaakt. Tijd om dat maar eens flink aan de grote klok te hangen.

Aandacht?
Om de aandacht te trekken worden er 126.000 brieven verstuur en 42.000 kaarten. Met een uitnodiging om het eens te proberen.

We hebben hard gewerkt. Er staat iets leuks en nu maar vertellen, vertellen, vertellen.

Weer een ideale bibliotheek
En o ja, het was in Delden. Delden heeft net een nieuwe vestiging. Ook helemaal op basis van de Overijsselse winkelformule. De foto hierboven geeft een kleine impressie. Het ziet er weer geweldig uit. En ook in Delden springen de resultaten weer omhoog. Er zit muziek in de bibliotheek!

3 opmerkingen:

Naomi zei

Mark, het was een interessante ochtend. Ik zal eens kijken wat ik kan maken van de filmpjes die ik heb geschoten. Je hoort nog over het resultaat. Groet Naomi

Wilma van den Brink zei

Aan pr voor deze mooie diensten help ik graag mee. Ik heb het dus even doorgetwitterd via JeBibliotheek. Succes!

Mark Deckers zei

@Naomi: leuk, ik kijk er naar uit.
@Wilma: Bedankt!