zondag 7 februari 2010

Spitten in andermans leven....


Deze week kreeg ik mijn 50e volger op mijn blog. Dat vond ik toch wel een leuk aantal. In ieder geval een aantal om even bij stil te staan. Mijn 50e volger is Spitter.

Ik geloof niet in toeval. Dus er zal vast een reden zijn waarom nou precies Spitter mijn 50e volger is. Mee eens?

Goed, reden genoeg dus om maar eens even te gaan graven in het leven van Spitter. Een collega-blogger heeft de leuke gewoonte om al haar volgers even te Googlen en voor te stellen. Zo doe ik dat dus maar eens voor Spitter.

Op de eerste plaats heeft ze een eigen blog. Die moet overigens nodig bijgewerkt worden. Het zijn niet mijn woorden. Het staat op haar eigen blog. En ze is op zoek naar leuke familieverhalen. Op het blog staat een link naar de eigen familiesite. En het aardige is dat daar ook haar stamboom staat. Daar kun je uit lezen dat haar stamboom teruggaat tot 1765. Dat is niet zo heel ver terug. Het oudst bekende familielid staat bekend onder de naam Jan Jansfy. Zoiets als Jans Janszoon. Bijzonder is dat die persoon in de stamboom is overleden in Bokhoven maar er niet is geboren. In Wikipedia kun je lezen dat Bokhoven in die tijd neutraal gebied was en een katholieke enclave. Dat kan twee dingen betekenen: of deze voorvader was katholiek, of dief, of beide. Maar in ieder geval was hij voortvluchtig voor de staat of kerk.

Kortom deze mevrouw heeft dus waarschijnlijk criminele katholieke grootouders. Uit recenter verleden tref je alle familiedrukwerk aan zoals trouw- en geboortekaartjes. Deze dame zingt overigens in het Haarlems kleinkoor. Van die site kun je afhalen dat ze op 20 maart meedoet in een passieconcert.

Tot slot ga ik nog even echt Googlen. Ik kom erachter dat ze senior adviseur is bij de gemeente Almere. Daar kunt u ook zien dat deze dame ook nog eens een aantal bestuursfuncties vervult in sociaal cultureel werk.

Misschien vindt u al dat gegraaf en gespit maar vreemd. En misschien vindt u dat ik te ver ga. Maar in werkelijkheid gaat het echt zo. Ik vertelde u al eerder dat mij ooit is overkomen dat iemand tegenover mij zat in een gesprek, die zich zo had voorbereid. Hij had 100 pagina's uitgeprint over mij bij zich. En kon mij vertellen wat mijn beste tijd op de halve marathon was...

En toch raar, want bij deze dame ontbreekt volgens mij nog een bestuursfunctie bij dat koor waar ze bij zingt.... Hoe ik dat weet? Nou, het is mijn zus! Ziet u wel, het is geen toeval.

7 opmerkingen:

Hendrika zei

Je hebt nog meer volgers... . ;~)

Mark Deckers zei

@Hendrika: Je had me leuk te pakken. Ik dacht: meldt zich nu weer een familielid? Maar via het artikel uit Veeteelt op je weblog kwam ik achter je identiteit. En wat blijkt: volgens mij kennen wij elkaar niet. Maar beet had je me: ik ging gelijk spitten. Tja, ik blijf dan ook bibliothecaris.
Enne: leuke blog en een prachtig pseudoniem.

Festina Lente zei

Lol, gaaf spitwerk!

Hendrika zei

@Mark: haha, je hoeft elkaar niet te kennen om elkaar te volgen! Ik volg een groot aantal bloggers en ik ken bijna niemand persoonlijk. We hadden collega's kunnen zijn, alleen ik ben net iets eerder naar elders vertrokken.

Mark Deckers zei

@Hendrika: uhm, je bent wel een koningin in cliffhangers. Hoezo, hadden wij elkaars collega's kunnen zijn?

Hendrika zei

@Mark: zoals ik zei: als we op dezelfde tijd in dezelfde bieb hadden gewerkt. Toen jij kwam, was ik al drie jaar weg :~). (http://www.markdeckers.net/2009/02/waarom-in-deventer-kinderen-beter-zijn.html)
Ik volg jouw blog overigens om een beetje op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen in het biebvak: is leuker om te lezen dan Bibliotheekblad.

Mark Deckers zei

@hendrika: Kijk daar zat de link dus! Leuk! En dank voor het compliment. Wie weet waar onze wegen weer kruisen?