maandag 8 februari 2010

Er bloeit iets moois in Nijmegen...


Foto: Eelco

De afgelopen weken ben ik een aantal keren naar Nijmegen gereisd. En met veel plezier. Samen met Yvonne Sinkeldam (Biblioservice Gelderland), Marcel Mentink (Overijsselse Bibliotheek Dienst), Josine Schuilenburg en Niesje Meijeringh (Openbare Bibliotheek Gelderland-Zuid) hebben we gewerkt aan de eerste uitrol van Biebsearch in Nijmegen.

Een flinke tijd geleden was ik al eens begonnen met een presentatie voor alle schoolleiders in Nijmegen. Die waren toen enthousiast voor Biebsearch. Afgesproken was dat er twee pilotscholen zouden komen. Die waren er: het Canisius College en het Montessori College.

Als het goed gaat bij die pilotscholen is het de bedoeling dat in de komende jaren alle voortgezet onderwijsscholen in Nijmegen gaan aansluiten. Het gaat daar om niet minder dat 25.000 leerlingen.

Voor de twee pilotscholen hebben we samen een plan van aanpak uitgewerkt en een passend voorstel gemaakt. En gepresenteerd. De uitkomst? Ze doen mee! Naar verwachting met zo'n 2.000 leerlingen in totaal vanaf begin volgend schooljaar.

Het leuke van deze voorbereiding is voor mij om te zien dat Biebsearch zich over steeds meer personen uitspreidt. Alle voorbereidingen werden me uit handen genomen en professioneel opgepakt door bovenstaande personen. Aan mij de eer om deze voorzet nog even in te koppen.

Welkom Nijmegen!

6 opmerkingen:

Jouke zei

Mooi man!
Van harte!

Festina Lente zei

In Nijmegen bloeien altijd mooie dingen! Zijn het stedelijk gym en NSG overigens ook benaderd?

Mark Deckers zei

@Jouke: Inderdaad mooi man.
@Festina: Ben niet met je eens dat in Nijmegen altijd alles bloeit. De gemeentepolitiek laat nog wel eens te wensen over, om maar eens wat te noemen. Er wordt begonnen met twee scholen die het spits afbijten. Dat zijn de genoemde scholen. Bedoeling is dan verder te gaan met andere scholen. Stedlijk gym heb ik wel gehoord dat dat ook een mooie school zou zijn om mee te starten. NSG heb ik (nog) niet voorbij horen komen. Maar kan snel veranderen.

Festina Lente zei

:-)
Mooi initiatief in ieder geval; mijn kinderen gaan hier waarschijnlijk flink van profiteren. Thanx for the good work!

Mark Deckers zei

@festina: Bedankt. Gaat het voor jou om NSG en Stedelijk Gym. Zullen we dan afspreken dat we elkaar ontmoeten op de opening van deze dienst op die scholen?

Festina Lente zei

Dat lijkt me een strak plan!