dinsdag 15 september 2009

Die Marcel en Annemarie toch.....


In 2008 schreef ik een post over een presentatie voor 20 rectoren. Even later schreef ik over de eerste opening op de eerste school van deze scholengroep. Begin 2009 openden we de dienstverlening voor Biebsearch op de eerste school. Nu aan het begin van het nieuwe schooljaar rollen we Biebsearch uit bij de overige zes scholen. Het gaat het om de SSCO-scholengroep. Eén van de leden van het College van Bestuur houdt trouwens een leuk weblog bij.

Het gaat om 7.000 leerlingen die we voorzien van eigen zoekmachines, koppelingen met hun elektronische leeromgeving, toegang tot allerlei databanken, instructies en mediawijsheid.
In 2008 stond ik nog alleen voor die groep van rectoren. Nu stond ik er samen met twee nieuwe collega's: Marcel Mentink en Annemarie van Essen. Het enige wat ik hoefde te doen was aftrappen en Marcel en Annemarie de ruimte geven. Een goed gevoel!

Marcel is een slimme gast als het gaat om allerlei ICT-koppelingen en heeft zijn sporen daar in het verleden ook ruim in verdiend. Eén van zijn projecten was bijvoorbeeld wie-is-wie-overijssel. Hij leidde de rectoren door alle stappen die we ondertussen hadden gezet en we gaven een overzicht van hoe we 7.000! leerlingen de komende 3 maanden instructie gaan geven!

Daarna was de vloer voor Annemarie die deze rectoren door 23onderwijsdingen leidde. Ze had een screencast gemaakt en vertelde daar ondertussen wat bij. Aan het eind vertelde ze dat we dit gaan doen op elke school. En ze daagde de rectoren uit om voorbeeldgedrag te tonen en voorop te gaan lopen.
Even vielen de rectoren stil, tot de eerste rector zei: moeten wij gewoon niet als hele club als eerste gaan? En met alle respect voor deze rector: dat was niet de jongste van het gezelschap. De groep volgde.
En dus gaan we met een groep van 20 rectoren aan de slag laten gaan met 23onderwijsdingen. We maken snel een afspraak want deze leuke kans laten we ons niet ontnemen. En we gaan het gestelde vertrouwen niet beschamen maar proberen te overtreffen. Wie ideeën heeft, mag zich melden bij ons.

Die Marcel en Annemarie toch. Ik ben trots en als ik achterin de auto bij ze zit. De rectoren zijn tevreden over de voortgang en we hebben een leuk afspraak met die rectoren.. Ik ga weer met een grote glimlach op mijn gezicht naar huis. Opnieuw inderdaad. Ik ga bij deze club altijd vrolijk weg.

2 opmerkingen:

Rob Coers zei

Thumbs up en veel succes!

Mark Deckers zei

@rob: Zal het doorgeven aan Annemarie en Marcel. Je hoort vast hoe het gaat!