zaterdag 19 september 2009

Een dubbeltje op zijn kant.....

Een mooie vrijdag. Nog even naar Nijverdal vanuit Deventer. Vanuit een zijweg schiet een Renault 5 de weg op. Ze heeft me niet gezien. Wat rest is heel hard remmen. Ik zie hoe we elkaar gaan raken. Drie, twee, éen, en dan een flinke knal. Alles staat letterlijke en figuurlijk in één keer stil. Binnen enkele minuten is er een ambulance die de mevrouw uit de Renault meeneemt.

Een mevrouw die aan dit kruispunt woont deelt hesjes uit aan buurtgenoten. Ze gaan het verkeer regelen. Ze vertelt dat ze die hesjes klaar hebben liggen, er gebeurt hier wel vaker een ongeluk.

Wat rest is een controle in een tweede ambulance (ik heb niks), wachten op een berger, een gesprek met de politie, een gesprek met de verzekering en de garage. Aan het eind van de middag fiets ik met een fietsje van de garage terug naar huis. Alsof er niks aan de hand is.

's Avonds hoor ik dat het goed gaat met de mevrouw (pff, gelukkig). 's Nachts zie ik de botsing nog vele malen en probeer ik telkens weg te sturen maar het lukt maar niet. Telkens ga ik er tegenaan.

Mijn ouders komen zaterdagochtend langs, we kunnen hun tweede auto zolang gebruiken. Aan het begin van de middag spreken we met de mevrouw en haar vriend. Alles gaat goed.

Twee weken geleden schreef ik nog over een zaterdag met de kleine belangrijke dingen van het leven. En deze zaterdag weet ik weer hoe waar het is om daarvan te genieten. Ik klap snel met laptop dicht en ga hardlopen!

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Hey Mark,
Gelukkig is het (relatief) goed afgelopen. Geniet van het leven, ieder moment. Verder heeft de mens over het leven maar weinig te zeggen!
Groet,
Marc

PS fijn dat je 's middags nog even bent langs geweest

Festina Lente zei

Gelukkig ben je nog onder ons....
Zal enorm schrikken geweest zijn!

Unknown zei

Een heftig verhaal Mark (en een heftige manier om te relativeren) Maar fijn dat het bij blikschade is gebleven uiteindelijk.

Annemarie van Essen zei

Wow, Mark!
Gelukkig dat het maar blikschade is. De molen van Bathmen is inderdaad een bekende plek.

Kirsten zei

Wat een schrik...
Ben blij dat het zo is afgelopen. En dat je 'gewoon' weer kunt genieten van die 'gewone' dingen van het leven. Koester ze (maar dat doe je wel volgens mij ;))!

Jouke zei

Heftig!
Gelukkig naar omstandigheden goed afgelopen!

steenwijk23 zei

gelukkig aleen blikschade maar kan me voorstellen dat je dan erg geschrokken bent hoor

Unknown zei

Tjonge, Mark! Ben blij, dat het uiteindelijk goed afgelopen is. En ik moest idd meteen aan je stukje van enkele weken geleden denken...

Unknown zei

Hey Mark,
Hou het gezond. Een ferme klap zet je ff stil en doet je zien wat het allemaal waard is. Fijn dat je binnenkort gewoon weer langs komt!

Mark Deckers zei

@allen: Dank voor de reacties en nu weer lekker verder!