vrijdag 30 maart 2012

Word coördinator van ons Innovatielab!

Stream of Consciousness

Ons Innovatielab had ik bij u al eens een paar keer aangeprezen. Een leuke samenwerking tussen de Rijnbrinkgroep, de Saxion Hogescholen, het Stadsarchief en Athenaeumbibliotheek en sinds kort ook het bedrijf Stipp. Samenwerking die erop gericht is om de katalysator te zijn voor de informatiefunctie in het publieke domein. De slogan is om de innovatie van overmorgen vandaag vast voor te bereiden.

Het afgelopen jaar hebben we daar mooie stappen mee gemaakt in een groeiende samenwerking. We hebben veel geleerd over de interactie tussen studenten en opdrachtgevers en hoe we daar de goede resultaten kunnen bereiken. Zo werken we op dit moment bijvoorbeeld aan twee leuke klussen. De eerste is een historisch facebook waarbij een archief koppelingen legt tussen depotmateriaal en burgers van een stad. En de tweede is een opdracht waarbij wordt onderzocht op welke (technische en organisatorische) wijze tablets hun invloed gaan krijgen in de werkgomgeving.

En we denken dat we nog een aantal flinke stappen verder kunnen gaan dan dit. We willen graag beginnen met het verstevigen van de koppelingen met de bibliotheeknetwerken in Oost-Nederland. Daar zoeken we een stevige organisator voor.

Iemand die tevens ook echt als het ‘GEZICHT’ van het innovatielab gaat optreden. Wij denken dat het een uitdagende klus is. Je komt in een team van mensen die een achtergrond hebben uit onderwijs en bibliotheekwerk. En vanuit de opdrachten die de coördinator opzet zullen daar steeds meer professionals op aanhaken.

Welke sterke collega gaat dit succes oppakken: ik nodig u van harte uit!

De vacature kunt u hier downloaden.

Foto: Jurvetson

3 opmerkingen:

Unknown zei

Wat een prachtige functie zeg!

Marij Lamers zei

Mooi idee : een historisch facebook creeëren!

Mark Deckers zei

@Edwin: dank je!
@Marij: Het zit in het spanningsveld tussen wat een archief zelf moet doen en wat je samen met burgers kunt doen. Meer info is te vinden op de site van het innovatielab: www.innovatielab.org.