woensdag 7 maart 2012

Een apparaat waar je ook mee kunt bellen...

Niece & My Nokia 6230i (by Nikon D70)


Vandaag is mijn middelste dochter Marieke dertien geworden. Een hele leeftijd. Ze kreeg een apparaat cadeau waar je ook mee kunt bellen. Dan weet u wel genoeg. En onwillekeurig dwaalden mijn gedachten of naar haar geboortedag. Hoe was dat ook al weer? En hoe zag het er dertien jaar geleden uit?

Ik werkte toen net bij de OBD en was bezig met een project voor de uitrol van internet-pc's. Met een laptop en mobiele printer reisde ik door de provincie. Die laptop was het tweedehandsje van de directeur en ik moest er zuinig op zijn. Mooie tijd. In een jaar tijd werden een kleine honderd vestigingen van internet voorzien. En ook de tijd dat ik mijn eerste mobiele telefoon kreeg. Een ouderwetse Nokia met een antenne.

Het bibliotheeksysteem was ALS en via internet kon je je boeken nog niet verlengen. Dat heeft nog tot 2002 geduurd voor dat we dat konden aanbieden. Wel was er toen net een bibliotheek met een Voice Respons Systeem. Wie heeft die nog? En wat dacht u van zelfbediening? Er werd gedacht aan een eerste pilot.

Mobiel internet en wifi bestonden nog niet. Boekhandels verdienden nog een eerlijke boterham en in elk winkelcentrum was nog een videotheek.

Dertien jaar en zoveel gebeurd. De telefoon die Marieke kreeg zal – na haar laptop – een belangrijk apparaat worden in haar jeugd. Ze zal dit apparaat op haar huid dragen en het zal de verbinding worden met vriendjes en vriendinnetjes.

Een vader met een dochter van dertien. En je dan al opa voelen. Gelukkig worden opa’s steeds vitaler. Dat is mijn redding.


Foto: spitzgogo_CHEN

4 opmerkingen:

Guppie zei

Gefeliciteerd met je dochter, hippe opa :-)

Guppie zei

Oh ja, moet er nog bij zetten dat Guppie Esther Valent is.

snelle uil zei

Gefeliciteerd met je grote dochter.

Groetjes van Alex, Lydia, Mirjam en Thirza

Mark Deckers zei

@guppie en @snelleuil: bedankt!